La mormantul lui ARSENIE BOCA. Parintele a lasat cu limba de moarte ca nimeni sa nu se atinga de osemintele lui „pana la a doua venire a lui Hristos”

21 de ani de la moartea Parintelui

Sfantul Ardealului, Soarele si Luna ortodoxiei romanesti, s-a stins la 28 noiembrie 1989 in chilia sa de la metocul manastirii Prislop (asezamant din orasul Sinaia). Oficial, decesul Parintelui a survenit in urma unor probleme de sanatate, dar cauzele mortii sale sunt inca invaluite in mister.

Se spune ca Parintele ar fi fost chemat de Ceausescu cu cateva luni de zile inainte de moarte si i-ar fi spus acestuia: „Vezi ce faci, ca nu este bine, da-le mancare la oameni, da-le libertate, ca nu e bine”. Dupa ce a iesit de acolo, l-a urmarit Securitatea si la iesirea din Bucuresti au fost somati sa se opreasca. Soferul nu voia, dar Parintele i-a spus: „Opreste, ca te impusca, te omoara, si tu ai copii. Pe mine o sa ma maltrateze, dar de mine nu ramane nimic in urma”. Si atunci soferul a oprit. Au venit doi securisti, l-au scos din masina, l-au mutat intr-o alta, ulterior fiind predat fara suflare maicutelor la Sinaia, conform marturiilor aparute dupa caderea comunismului. Cum a decurs maltratarea parintelui nu se stie exact, dar cu siguranta a fost supus unor torturi ingrozitoare, spune Dan Lucinescu in cartea sa “Parintele Arsenie Boca, un sfant al zilelor noastre”. “Degetele mainilor i-au fost distruse. Aratatorul de la mana dreapta a fost singurul scos din patrafir, in sicriul Parintelui, pentru a fi sarutat. In mod normal, mai ales in cazul unui duhovnic atat de iubit de credinciosii lui, se scoate intreaga mana. Pe figura Parintelui, al carui corp era asezat in sicriu, la Manastirea Prislop unde a fost ingropat, se vedeau pe pometii obrazului arsuri circulare, in diametru de cca doi cm, iar pielea fetei avea urmele unor traumatisme” (sursa citata).

Inmormantarea a avut loc pe 4 decembrie 1989. Parintele era imbracat in haine preotesti, vesminte pe care nu le mai purtase din 1959, cand i s-au inscenat niste nereguli financiare pentru a fi scos din monahism si indepartat de la altar. Ucenicul sau, Presfintitul Daniil Stoenescu, acum episcop in Varsetul Voivodinei (Serbia), isi aminteste ca la ultima lor intalnire de la Prislop, din decembrie 1988, Parintele a plans si a profetit: „Imi pare rau pentru voi. Frica e de la diavol… Imi pare rau pentru voi. Vor cadea multi dintre cei alesi. Va vor pune impozite, taxe si alte dari. Nu veti mai putea fi sfinti… Acum nu mai e timpul sfintilor. Acum începe timpul mucenicilor”. Dar Parintele continua sa ne vorbeasca prin profetiile si predicile scrise pe zidurile bisericutei Sfantul Nicolae de la Draganescu. Tot acolo se afla si profetirea mortii domniei sale, atat de subtil (si totusi atat de limpede) formulata prin zugravirea mortii martirice a Sfantului Stefan cel Nou, praznuit tot la 28 noiembrie si al carui destin semana izbitor cu cel al lui Arsenie Boca.

Lacrimi si sfinti la Manastirea Prislop

SORIN PREDA, Formula AS (un reportaj superb scris in 2009, cand s-au implinit doua decenii de la moartea Parintelui)

Exista o zi aparte de sfarsit de noiembrie, cand Tara Hategului se trezeste mai devreme ca de obicei, in tanguirea unor clopote ce cheama parca toata suflarea Ardealului la parastasul parintelui Arsenie Boca. Exista o zi anume in an, cand toate drumurile Hategului se astern grabite spre Prislop, umplandu-se de o mare nesfarsita de oameni si flori. Pe 28 noiembrie, la Prislop, florile sunt biletul de intrare in manastire si semnul de recunoastere intre pelerini. Pe 28 noiembrie, irisii imperiali, daliile galbene si craciunitele imprejmuiesc mormantul parintelui, ca un acoperamant de lacrimi multicolore – acoperamant delicat si plin de scanteieri tomnatice, asa cum era odata chipul transfigurat in rugaciune al celui numit inca din timpul vietii „sfant” si „duhovnic al Ardealului” – parintele Arsenie Boca.

 O apasare pe umar

Inca inainte de a ajunge la Prislop si de a patrunde pe portile deschise solemn, ca o Psaltire, am simtit deodata o apasare asternuta bland pe umarul meu; am simtit ceea ce multi pelerini dau marturie ca simt: prezenta si ocrotirea nevazuta, abia perceptibila, a parintelui – ajutorul si rugaciunea sa. Nu stiu cum am razbit prin multimea adunata in jurul soborului de preoti, pentru a asculta slujba de pomenire si cuvantul Prea Sfintitului Daniil – vechi si incercat ucenic testamentar al parintelui. Nu stiu cum am strabatut drumul pana la cimitirul din deal si cine mi-a condus pasii.

Stiu doar ca la mormantul parintelui m-am cutremurat, ochii mi s-au umezit de lacrimi si o sfiiciune lina si curata m-a stapanit un timp, sub privirile deloc mirate ale pelerinilor care vegheasera crucea ieromonahului Arsenie toata noaptea, de-a dreptul sub cerul liber.

La sfarsit de noiembrie, de ziua parintelui, la Prislop se petrec lucruri ciudate si minunate in acelasi timp. Cateodata, pe scoarta unor copaci apare semnul crucii; cateodata, o lumina alb aurie te insoteste pana la pestera Sfantului Ioan de la Prislop, iar bradul din fata bisericii se umple, uneori, de parelnice globuri stralucitor transparente, spre uimirea si cutremurul credinciosilor adunati la slujba. De ziua parintelui, cu precizia unui ceasornic stelar, se mai petrec doua lucruri, pe care cei mai vechi pelerini le traiesc aievea, de fiecare data: pe 28 noiembrie, vremea se indulceste negresit (fie ca e deja zapada sau ploaie indesita dusmanos cu moina), iar drumul pana la manastire se arata atat de usor si fara poticnire, incat toti credinciosii dau marturie ca, de fapt, nu au calatorit pe osteneala picioarelor lor, ci intr-un zbor neobisnuit, in chiar causul palmelor sfintite si ocrotitoare ale parintelui.

 Puhoaie de oameni pe dealuri

Multe lucruri uimitoare se implinesc la mormantul parintelui, dar putine pot fi povestite asa cum s-au petrecut.  Ca sa te convingi cu adevarat de sfintenia si puterea cuviosului Arsenie, trebuie sa vezi cu ochii tai procesiunea Prislopului si maretia zilei de 28 noiembrie, sirul de masini si autocare inghesuite unele in altele, cale de 12 kilometri, raurile de oameni care se preling necontenit pe dealuri si pojghite alunecoase de iarba, scurtand, astfel, cu ore multe, drumul dinspre Densus, Calan sau Simeria. Iti trebuie fabulosul talent cinematografic al lui Tarkovski ca sa surprinzi geografia simfonica a locului, ingemanarea indepartata a muntilor Fagaras cu orizontul, fosnetul padurii din apropiere si chemarea clopotului de Liturghie, navala mareica a pelerinilor, povara florala din bratele lor, ravna unui tanar sprijinit in carje, care incearca sa urce singur Golgota dealului de la mormant sau sfasierea plina de speranta din privirea unei mame, ce isi poarta in brate copilasul operat recent pe creier.

Nu stiu cum si in ce fel anume, dar ceva se intampla de ziua parintelui. Cerurile se deschid, miresmele campului se intetesc si intreaga fire tresalta, starnind un val tihnit de bunatate si de impacare telurica, in timp ce pelerini veniti din toate colturile tarii opresc cuminti la coada sirului de 12 kilometri, coboara din masini si autobuze, mai privesc o data poza parintelui, asezata mandru pe parbriz, se grupeaza ordonat pe regiuni si judete, se recunosc, isi surad si, in lungul drum spre manastire, se saluta intre ei, de parca s-ar cunoaste de-o viata. Toata Romania se aduna, in noiembrie, la Prislop. Cea mai curata parte a Romaniei. La Prislop, de ziua parintelui, nu vezi nimic urat din toate cate iti imaginezi ca se pot intampla intr-o procesiune religioasa, la fel de mare si de impozanta ca sarbatoarea Maicii Domnului de la Nicula sau a Cuvioasei Parascheva de la Iasi. La Prislop, pana si negustoreala marunta, fireasca marilor adunari de oameni, poarta ceva din cumintenia, discretia si gustul pictural al parintelui, oferind pelerinilor carti frumoase si borcanele de miere, icoane pe sticla si traistute taranesti, ceaiuri si plante de leac. Fara puzderia inesteta de cersetori si alti dezmosteniti ai soartei, fara stridente si larma de iarmaroc, procesiunea de la Prislop iti da impresia unei imense tinde batranesti, la care se aduna aniversar si plin de dragoste toti cei ai casei – rude, prieteni, vecini si cunoscuti veniti de departe. Ceva ii uneste, ii face de nedespartit pe pelerini – felul cuviincios si curat in care sunt imbracati; felul in care pasesc, discuta si se poarta pana ajung la crucea mormantului. Totul le confera un aer apropiat si nestrident. Un aer comun, de familie. Sunt fiii si fiicele duhovnicesti ale parintelui Arsenie.

 In genunchi, pe coasta abrupta

 E greu de spus ce anume cauta si asteapta pelerinii de la cuviosul Arsenie Boca. Oricum, nu curiozitatea ii indeamna sa faca atata amar de drum si sa urce, aproape in genunchi, coasta abrupta din spatele bisericii. La Prislop, oamenii vin sa multumeasca pentru toate cate li s-au implinit, dau slava si marturie sau se roaga, se tanguie si, intr-un tarziu, pleaca, lasandu-si solemn toate grijile lor in poala parintelui.

Mereu acoperit cu flori ce nu se ofilesc niciodata, nici macar iarna, mormantul e stropit in permanenta de lacrimile credinciosilor, care se trezesc plangand fara motiv, de indata ce se ating de crucea simpla din lemn a Cuviosului. „E darul parintelui. Darul pocaintei”, spun cei care l-au cunoscut indeaproape sau l-au intalnit in duh, asa cum i s-a intamplat, de curand, pelerinului Ioan Iosif, un om intre doua varste, firav si bland ca un copil, caruia Cuviosul Arsenie i-a schimbat cursul vietii, turnandu-i in suflet „dulceata florilor de salcam” si, in minte, indemnul poruncitor de a cinsti iradierea spirituala a Prislopului.

Da, parintele e viu si lucrator. La Prislop, oamenii nu vin sa se inchine la o amintire, la un abur, la o urma de oase. Ordonati intr-un „sir al tacerii”, de-o parte si de alta a cimitirului monahal, unii se roaga sau citesc un acatist, iar altii stau mai retrasi si retraiesc ziua inmormantarii parintelui, cand a aparut o cruce de stele pe cer, desi era miezul zilei; cand, in aceeasi zi, o fata credincioasa si grav bolnava, de scleroza in placi, s-a ridicat din scaunul ei cu rotile si a plecat pe picioare acasa sau cand un copil atins de leucemie, care acum revine mereu la Prislop, cerand sa fie dus sa-l mai vada o data pe „tata Boca”, s-a vindecat numai atingandu-se de racla.
In 20 de ani, nu s-au schimbat prea multe. Mai traiesc cei care l-au cunoscut si i-au simtit palma asternuta a binecuvantare pe cap. Mai traiesc si cei care au vazut pe fata parintelui o lacrima ce nu s-a sters niciodata, nici macar pe ultima fotografie facuta inainte de a se inchide cosciugul. Traieste batranul parinte Nicodim, pe care cuviosul l-a pus sa bata patru pocimpi (tarusi) in dealul manastirii, spunand clar si poruncitor: „Pe mine aici ma veti ingropa”. Traieste si azi domnul Valcea, care a migalit crucea de tei a parintelui, dupa ce acesta i-a poruncit sa scrie pe ea anul mortii: „1989… Nici un ceas mai mult”. Mai traieste chiar si Nelu Bica, lucratorul care a zidit cu caramida mormantul si care in ziua ingropaciunii a vazut cum a venit o cruce alba, in dreptul clopotnitei. „Si cand a venit crucea, a venit alaturi si un nor mare si negru. Am vazut eu asta. Si s-a dus norul sa pravaleasca crucea alba, dar nu a pravalit-o, caci a venit un alt nor cu alta viteza si s-a nimicit norul negru si crucea alba s-a dus catre miazazi. In ast timp, din chilia parintelui a aparut semnul unei cruci in forma de X, cum e crucea Sfantului Andrei, de un argint auriu, ce stralucea ca soarele, dar daca el mi-a soptit in cuget sa nu o arat, nu am aratat-o la nimeni. Eu insa am vazut-o si asta nu pot s-o uit niciodata”.

„Daca cineva n-ar avea picioare si ar implini intocmai ce spune parintele, omului aceluia i-ar creste picioarele la loc!”

Lumea vorbeste cumva soptit si cu sfiala, de parca parintele ar fi undeva, langa ei – nevazut si totusi aievea. Discuta in gand cu el. Ii cer sfatul si ajutorul. Incotro sa o ia? Ce trebuie sa faca? Pun intrebarea in gand si asteapta cuminte raspunsul. Oamenii cred in puterile lui uriase. Nu sunt povesti sau naluciri. Multi fagaraseni batrani stiu si au vazut cu ochii lor multe. Cand, in 1959, a venit militianul sa-l aresteze, parintele a spus: „Lasa-ma sa-mi termin rugaciunea si apoi sunt al vostru”. Dupa o ora de asteptare in fata chiliei, militianul a deschis usa, a intrat si gasit incaperea goala. Alergand speriat la sediul Militiei ca sa raporteze situatia, il va gasi pe parintele asezat linistit pe trepte si pregatit pentru tot calvarul anchetei, de parca ar fi spus: „Indrazneste. Acum sunt al vostru”. Arestat si dus la Canal, parintele va afla in vis ca i-a murit mama. O zi intreaga a lipsit din lagar, incat gardienii au vrut sa-l dea pe lista evadatilor. Apoi, spre seara, a reaparut. Nimeni nu va afla unde a stat el atatea ore. Doar batranii din Vata de Sus stiau. Ei l-au vazut cu ochii lor, la capataiul mamei sale, la cimitir, in carne si oase, cu rugaciuni pe buze si praf de lacrimi pe pleoape.

Fagarasenii si toti care l-au cunoscut nu cred ca parintele a murit vreodata. Continua sa-i spuna durerea din suflet, sa-l mangaie in gand si sa-l alinte in fel si chip: „Sfantuletul nost”, „Pruncutul lui Dumnezeu”, „Parintelul neamului romanesc”. Cu totii simt ca despre parintele Arsenie nu se poate vorbi decat la timpul prezent. El este in orice piatra, in orice usa sau icoana din biserica, in orice pom sau floare din Prislop. Totul e sculptat, pictat, gandit de el. De ce a indragit atat de mult Prislopul, chiar locul surghiunirii sale? In multe, parintele ramane o enigma. Inaintevazator, stia totul despre oameni, despre lume. Odata, prin 1968, s-a inchis in altar si nu a mai iesit sapte zile de acolo. Nu a spus nimic, dar, in urma, a lasat lespedea podelei uda de lacrimile lui. „Sunt lacrimi pentru tara”, a zis el, repetand apoi rugaciunea insotita de lacrimi in 1989, cu putin timp inainte de a muri, de parca ar fi vazut caderea comunismului si jertfa tinerilor din decembrie.
Pentru parintele, nimic din ale lumii nu putea ramane tainuit. Stia tot, asa cum isi stia si sfarsitul. Maica Pavelida, stareta Prislopului, e convinsa de acest lucru si da marturie, amintindu-si cum cu trei ani inainte de a se muta la Domnul, parintele i-a zis: „Mai sunt trei calendare. Intreaba-ma ce ai de intrebat acum”. Maica nu a inteles si, in emotia momentului, i s-a adresat cu o naivitate ce astazi o face sa zambeasca: „Unde vreti sa plecati, parinte? Acum ne mai ajuta lumea pentru prezenta dumneavoastra. Dar daca plecati, cine ne va mai ajuta sa terminam chiliile si anexele gospodaresti?”. Parintele Arsenie nici nu a certat-o pe maicuta, nici nu i-a explicat talcul rostirii. I-a spus doar atat: „Eu ma avant spre multe acu… Ai sa vezi ca de acolo de unde sunt, va voi ajuta mai mult. Nimic nu o sa lipseasca maicilor. Curand se vor umple dealurile de lume”. N-ai cum sa-l cuprinzi pe parintele doar din vorbe si amintiri. „Parintele era unic si fara egal„, continua maica Pavelida. „Nici un alt mare duhovnic al nostru nu a intregit atatea daruri, cate avea cuviosul nostru, Arsenie. Era foarte talentat si haruit in toate – in teologie si in arta, in fizica cuantica si in medicina. Imi amintesc ca la Ramnicu Valcea era un medic endocrinolog de exceptie, dr. Romulus Popescu. Era credincios (pe biroul lui se afla mereu Pravila de la Govora si viata sfantului din ziua respectiva), iar ca medic, parea de neintrecut. Cunostea bolnavul dupa mers, dupa cautatura ochilor. Se uita la el si spunea ceea ce se si intampla negresit: „In doi ani, omul acesta vine la mine”. Indragindu-l si respectandu-l in mod deosebit, ne-am gandit sa punem la cale o intalnire a medicului cu parintele – lucru care s-a si petrecut. L-am adus pe Romulus Popescu la Prislop, am batut la usa chiliei si, parintele, stand cu spatele la usa, a zis fara sa priveasca spre noi: „Hai doctore. De cand te astept!”. Nimeni nu stie ce au discutat unul cu altul. O zi si o noapte au stat zavorati in chilie. Cand a iesit de la parintele, doctorul era ca de pe alta lume, transfigurat si plin de lumina. Intrebandu-l ce s-a intamplat, Romulus Popescu a spus doar atat: „Nu stiu cand a trecut noaptea”. Insistand, el a mai adaugat, ca un rezumat si o concluzie: „Ce sa va spun, maicilor? Daca cineva n-ar avea picioare si ar implini intocmai ce spune parintele, omului aceluia i-ar creste picioarele la loc!””.

 ***

Inconjurat de brazi argintii si invadat de toate florile pamantului, cimitirul se transforma de 28 noiembrie intr-o a doua biserica a Prislopului. Puse intr-o ordine perfecta, ca niste candele aliniate la picioarele Mantuitorului, crucile si numele maicutelor de pe ele rasuna ca o litanie, ca un poem tacut: Miriami, Paisia, Heruvima. Alaturi, ingropat in cale precum sfintii, strajuieste lemnul crucii pe care sta scris simplu si cuprinzator: „Arsenie ieromonah”. Poate ca pe moment nu-ti dai seama. Mai dureaza ceva pana sa intelegi ca linistea locului e chiar linistea parintelui, bucuria si tihna lui. Alungat din manastire, despuiat de straiele preotesti, hulit si spionat la fiecare pas, vreme de patru decenii, parintele si-a implinit dorul cel mai adanc. S-a intors pentru ultima oara acasa, in raiul de la Prislop, lasand testamentar si profetic, in desavarsita lui smerenie, ca nimeni sa nu se atinga de osemintele lui, „pana la a doua venire a lui Hristos”. Batranul monah Nicodim de la Prislop considera cuvintele parintelui drept porunca de a nu fi canonizat, dar poate ca se inseala. E suficient sa vezi procesiunea pelerinilor la parastasul celor 20 de ani de la Prislop, ca sa-ti dai seama ca aceasta canonizare oficiala a parintelui nu mai are nici o importanta, cata vreme asa cum spunea Prea Sfintitul Daniil: „La Prislop si in tot locul, simti ca mainile lui stau mereu asupra noastra, cuvintele lui asupra cuvintelor noastre, lucrarea lui asupra lucrarii noastre”.

Citeste si Arsenie Boca ne-a pictat pe toti la Draganescu

, , , , , , , , , , , , , , ,

  1. #1 by Cenusareasa on 28 noiembrie 2010 - 6:28 pm

    Sa stii ca mormantul lui este o adevarata oaza de liniste si pace, mereu se canta si este acoperit intru totul de flori. Merita pentru orice credincios sa faca un popas acolo. 🙂

  2. #2 by Camelia Tabacu on 28 noiembrie 2010 - 9:15 pm

    Sper sa ajung si eu, dar numai cand voi fi cu adevarat pregatita pentru aceasta „intalnire”. O prietena care a fost de curand, chiar de ziua parintelui, pe 29 septembrie, mi-a spus ca e o experienta imposibil de tradus in cuvinte. Indiferent cum formulam si imi reformulam intrebarile, raspunsul ramanea acelasi „nu se poate descrie asa ceva, trebuie sa mergi si sa vezi”.
    Poate ceva asemanator am simtit si eu cand am fost in pestera Sfintei Teodora de la Sihla – un zbucium si o liniste in acelasi timp, o apasare si o eliberare, o teama stranie si un curaj nebanuit, pierderea reperelor temporale si spatiale si mai presus de toate o acuta nevoie de a plange…https://intamplarisavante.wordpress.com/2010/08/07/la-sfanta-teodora-am-sezut-si-am-plans/

  3. #3 by alina on 4 decembrie 2010 - 10:36 am

    aceasta pagina este foarte frumoasa .
    cf ,trhygcdfds

  4. #4 by maria on 2 martie 2011 - 11:58 am

    Lumea are nevoie de sfinti! Eu cred in sfinti, in sfintenie, in BINE! Tot ce-i bun, de la Dumnezeu vine! Mai mereu, cind ne apropiem de cele sfinte, ne-ncearca un complex de trairi, printre care si teama… Teama vine de la cel rau, care lupta si el sa-si cistige adepti. Deci in noi se da o lupta. Lupta continua, dintre bine si rau… Dar binele trebuie sa invinga, totdeauna!

  5. #5 by NEAGU DANIELA JANETTE on 9 august 2011 - 4:00 pm

    Am fost de curand si eu la manastirea Prislop.O experienta unica pe care nu o voi uita niciodata.Dealul Prislopului l-am urcat pe jos ,in minte si suflet purtand multele necazuri lumesti care ne fac atat de vulnerabili.O liniste ca de inceput de lume m-a insotit tot drumul pana la manastire.Ma gandeam uitandu-ma in jurul meu ca sunt in inima Daciei.Acolo este tara sfanta a lui Decebal si m-am gandit ca un Sfant asa cum a fost Parintele Arsenie Boca nu putea decat de acolo sa-si traga seva si tot ocolo sa-si traiasca vesnicia.Parintele Tarii de dincolo de paduri traieste cu adevarat in coltul sau de rai si te primeste cu atata dragoste si liniste incat tot ce-ti ramane de facut este doar sa te lasi ocrotit si sa primesti acest dar imens de dragoste.Este acel BINE pe care doar un parinte care iubeste neconditionat il da copiilor sai.Suntem romani si in marea lui intelepciune si bunatate Dumnezeu ne-a trimis un Sfant.Parintele Arsenie se roaga acum alaturi de Maica Domnului nu numai pentru Tara Fagarasului ci pentru intraga noastra tara atat de greu incercata.De aceea acolo ne este bine.Cand pleci de la Prislop stii ca raiul exista cu adevarat.Drumul insa spre Bunul Dumnezeu este lung si greu.Sa-l rugam pe Parintele Arsenie Boca sa ne ajute in stradania noastra de a ne indrepta greselile si de a spera ca intr-o zi vom fi si noi mantuiti.

  6. #6 by LUCICA on 11 august 2011 - 11:46 am

    lumina lina,mireasma sfintilor,puterea lacrimilor si lumea aceea nevazuta in care te stapaneste pacea,linistea,bunatatea le gasesti la mormantul parintelui. Este magnific si aceasta daca esti curat si crezi in puterea parintelui.
    Am fost si eu, a fost ceva deosebit, mirosul acela de mir care se revarsa din mormant si te invaluie,te cutremura.La inceput credeam ca mirosul vine de la multimea de flori, dar atunci a disparut imediat,mai tarziu stateam mai sus de mormant si citeam o rugaciune cu gandul la parintele Arsenie, cand am simtit dinou un miros puternic de mireasma .M-am ridicat si am mers dinou la randul de oameni care ducea la crucea parintelui.Am sarutat crucea si m-am asezat in genunchi langa mormant,dupa cateva secunde mirosul de mir si mireasma ma invaluit, este ceva de nedescris.
    Dragostea parintelui pentru noi si promisiunea Lui ca ne va ajuta mai mult dupa ce va muri EXISTA si pentru toate acestea ne inchinam si cu voce tare II MULTUMIM !

  7. #7 by marius on 14 septembrie 2011 - 8:53 pm

    buna ziua.
    o intrebare daca se poate va rog.unde este mormantul PARINTELUI?la prislop,dar ce judet?
    va multumesc

  8. #8 by Anonim on 8 octombrie 2011 - 12:15 am

    judetul brasov

  9. #9 by Anonim on 8 octombrie 2011 - 12:19 am

    gresit judetul hunedoara localitatea silvasu de jos

  10. #10 by maria on 28 noiembrie 2011 - 7:54 pm

    multumesc Bunului Dumnezeu si parintelui Arsenie pt sansa pe care am avut-o sa ajung si eu la mormantul acestui mare SFANT.Eu nu stiu sa scriu frumos dar cand ma gandesc ca tot tinutul era inundat de harul parintelui ,ma cutremur.Iarta-ne parinte drag,rugati-va pt maria pacatoasa si familia ei.

  11. #11 by Florin on 12 decembrie 2011 - 5:18 pm

    am fost a doua oara sa ma rog la Dumnezeu si la Parintele Arsenie la Manastirea Prislop,dar daca nu credeti in Dumnezeu,nu considerati doar ceva de vizitat…. eu m-am rugat acolo a doua oara,dar Parintele spunea: „nu trebuie sa veniti de multe ori,ci aduceti-i si pe altii,nu veniti doar voi…” am bucuria ca am dus si eu pe cineva sa se roage acolo….sper sa ajunga sa se roage toti cei care simt nevoia asta…..

  12. #12 by MIHAELA-CRAIOVA on 3 ianuarie 2012 - 3:21 pm

    Am ajuns si eu la mormintul sfint al parintelui Arsenie Boca.Nu sunt o fire bolnavicioasa,atunci cind am ajuns mi-era f.f. rau,nu credeam ca pot ajunge sus la mormant.Vreau sa ma crede-ti ca nu am simtit cind am ajuns,lacrimile nu le puteam opri,am avut fiori de purificare care oscilau odata cu schimbarea privirii mele dintr-o parte in alta.Am lasat acolo toate apasarile mele,toate cele ce nu-mi dadeau pace…In prima saptamina,am incheiat un contract in urma caruia am fost retribuita nesperat de bine,contract pt.care nu aveam garantia ca-l voi semna nici 10%;pe acatistul meu am scris vecina si copii ei care nu se mai suportau iar dupa 3sapt.imi spune aceasta vecina,,copii mei nu s-au mai certat niciodata de cind ai fost tu la Prislop,mentionez ca ea nu e o fire credincioasa…atunci se inchina si spunea ca vrea si ea sa ajunga acolo;in mintea si sufletul meu simteam ca plutesc,totusi ma gindeam cu parere de rau ca numai cu nepotul meu care locuieste cu socrii lui cu sotia si cu cei doi copii nu se intimpla o minune,ca nu-si vorbesc de 4 ani ,el locuind totusi in casa lor.Desi este nepotul meu va spun ca le vorbea urit apoi deloc,si printre altii le adresa vorbe urite.De Craciun ajunsa la tara,copii nepotului meu au venit cu colindul.Cel mare imi sopteste: dadii…s-a impacat tatii cu mamaie si cu tataie…nu va pot descrie ce-a fost in sufletul meu…nu pot gasi cuvintele potrivite nici sa va spun nici sa multumesc si sa preaslavesc…dar au fost lacrimi si simplu ;,,Doamne mare si nemasurata e puterea ta,iti multumesc.Am devenit mult mai puternica,cu incredere in izbinda,sunt alt om.Merge-ti si voi,nu uitati sa va rugati pt.aai vostri dar si pt cei carora le stiti supararea.Multumesc ca ati citit aceste cuvinte poate cu greseli de exprimare dar sunt sincere.LA MULTI ANI!

  13. #13 by Florin on 3 ianuarie 2012 - 3:31 pm

    ma bucur sa aud pe altcineva incantat de D-zeu si de Parintele Arsenie…. Mihaela, Parintele mai spunea ceva: „si cand vorbiti despre mine,eu voi fi acolo…” ma bucur pt tine,eu zilnic ma gandesc si ma rog la Printele Arsenie sa-mi fie alaturi si sa duca rugaciunile mele catre D-zeu….

  14. #14 by COSTIN TRAIAN-COMUNA ZANESTI JUD NEAMT on 30 ianuarie 2012 - 9:56 am

    PARINTELE ARSENIE BOCA DE LA PRISLOP ESTE SFANTUL TUTUROR ROMANILOR.

  15. #15 by COSTIN TRAIAN-COMUNA ZANESTI JUD NEAMT on 30 ianuarie 2012 - 10:12 am

    SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA PRIN IMENSA CREDINTA SI INTELEPCIUNE A SA VA CALAUZI DRUMUL ROMANILOR MENTININD TREAZA CREDINTA IN DUMNEZEU A SRAMOSILOR SI URMASILOR NOSTRI ;ROMANIA FIIND TARA BINECUVANTATA DE DUMNEZEU IAR CEI CE AU FACUT RAU SFANTULUI ARDEALULUI SI ROMANILOR VOR FI ASPRU PEDEPSITI DE BUNUL DUMNEZEU-AMIN

  16. #16 by gemil 7 on 7 februarie 2012 - 10:03 pm

    REGIMUL COMUNIST NI L-A TINUT ASCUNS! NU NE-AM PUTUT BUCURA DE ACEST IMENS SFANT! DIN PACATE SI DUPA CADEREA COMUNISMULUI SI CEI DE ACUM FAC ACELASI LUCRU, CHIAR FIIND IN NEFIINTA! PANA SI BISERICA NU PARE SA SE GRABEASCA SA-L CANONIZEZE.MARE PACAT.NOI IL VOM IUBI PANA LA SFARSITUL CE VA AVEA SA FIE!DOAMNE AJUTA.

  17. #17 by danut marciuc on 23 februarie 2012 - 12:17 am

    este frumos, este bine scris, dar din pacate o eroare groaznica strica mult din farmecul povestirii. Manstirea Prislop este langa Hateg si nicidecum la Sinaia. Ma rog, aici vb de Prislopul legat de activitatea parinetului. IN al doilea rand, poti avea ochii cat dee ageri si de buni, dar niciodata nu vei putea vedea MUntii Fagaras de la Hateg, ma rog, de la Manstirea prislop de langa Hateg.

  18. #18 by Camelia Tabacu on 23 februarie 2012 - 7:47 am

    Cu munții Făgăraș aveți dreptate. Probabil că domnul Sorin Preda, al cărui articol l-am reprodus aici, a comis o eroare pur „tehnică”, explicabilă prin prisma faptului că în fascinanta biografie a părintelui Arsenie Boca un moment cheie îl reprezintă perioada Sâmbăta de Sus, faimoasa mănăstire de la poalele Făgărașilor. Stimate domn, cred că știți vorba aia numai cine nu muncește nu greșește. Vă asigur că în cazul domnului Preda, care mi-a fost profesor la Facultatea de Jurnalism, aceasta este perfect valabilă!
    Altfel, și dvs vă înșelați, pentru că în introducerea acestei postări (partea îngroșată care îmi aparține) nu mă refer la mănăstirea Prislop, ci la metocul mănăstirii, care se află, repet și subliniez, la Sinaia și care este un așezământ monahal (de maici) subordonat Prislopului „mamă”. Haideți să renunțăm puțin la tonul critic și să ne concentrăm puțin: părintele Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie, la Sinaia, în acest așezământ numit metoc, iar trupul i-a fost ulterior privegheat și înmormântat, în 4 decembrie, la Prislop .

  19. #19 by Petre on 7 aprilie 2012 - 12:05 am

    Din tot sufletul va indemn sa mergeti la Manastirea Prislop, mai ales cei care aveti probleme mai deosebite de sanatate sau de alta natura. Luati cu voi niste flori mai deosebite (pentru a le depune la Mormantul Parintelui Arsenie Boca), niste faina si ulei, fiecare cat doreste si lasatile la bucataria manastirii, sa aveti si niste lumanari ca sa le aprindeti tot la mormant.
    Este bine sa lasati si niste pomelnice sau acatiste la biserica manastirii, pentru voi sau pentru apropiatii vostri. Cat timp sunteti acolo, rugativa Domnului Iisus Hristos si Parintelui Arsenie si daca puteti sa participati si la slujbele de la biserica ar fi foarte folositor. Doamne Ajuta!

  20. #20 by Mihaela Cristina on 15 aprilie 2012 - 8:30 am

    Ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns va rof mult ? Sunt din Bucuresti si imi doresc tare mult sa ma duc. Unde se afla mormantul Parintelui Arsenie Boca. Va Multumesc .Mihaela

  21. #21 by Franz Schneider on 15 aprilie 2012 - 4:54 pm

    Mihaela, daca de la Bucuresti vrei sa ajungi la Manastirea Prislop urmand calea pe defileul si mai apoi Valea Jiului, intri in Hateg iar de aici urmezi calea spre Hunedoara. Cand ajungi in localitatea Silvasul de Jos, un indicator foarte bine pozitionat te va ajuta sa te indrepti spre Silvasul de Sus si mai apoi spre Manastirea Prislop.
    Daca vii dinspre Valea Oltului si dinspre Sebes, urmezi calea pana la Simeria Veche, apoi faci stanga pe directia Hateg pana la Calan, iar la iesire din Calan mergi la dreapta pe directia Hunedoara. La intrarea in Hunedoara un indicator te va indruma spre Hateg, vei ajunge si pe aici la Silvasul de Jos de unde urmezi aceeasi cale pe care am explicat-o mai sus.
    Stiu, pare complicat dar, te asigur, nu e. Drumurile sunt bune ceea ce va face ca pelerinajul sa fie placut.
    Mult succes,
    Franz Schneider – Petrosani

  22. #22 by Helen30 on 19 aprilie 2012 - 8:16 am

    Mihaela cand doresti sa mergi la mormantul parintelui Arsenie? Eu sunt din Ploiesti si daca ma ajuta D-zeu sper sa ajung joia viitoare sau daca nu luni pe 30 aprilie, dar as dori sa stau peste noapte la manastire, credeti ca se poate? Daca te duci inaintea mea poate intri sa ne impartasesti cum a fost. Eu cred ca urmez traseul acesta: din Rm.Valcea – Horezu – Tg.Jiu – Petrosani si Hateg iar de acolo satul Silvas, am inteles ca sunt indicatoare. Drum bun si sanatate !

  23. #23 by Georgeta on 14 mai 2012 - 4:34 pm

    Si am fost la mormintul Parintelui. Nu se poate descrie starea care , efectiv, te copleseste.
    Ca un mic „indrumar”, va trimit Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca, catre Sfintul Duh:
    Litanie catre Duhul Sfant

    scrisa de parintele Arsenie Boca (1910-1989)

    Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, precum era la inceput , acum
    si pururea si in vecii vecilor, amin

    Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie Duhule Sfinte

    1. Duhule sfinte -coboara de pe tronul maririi Tale si ridica-Ti un
    cort in inima slujitorului Tau, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte,
    Slava Tie

    2. Duhule Sfinte- Care purcezi de laTatal , si de la Fiul , invata-ma
    sa traiesc permanent in prezenta lui D-zeu, Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    3. Duhule Sfinte- Care purcezi de la Tatal si de la Fiul , invata-ma
    sa traiesc dupa voia Celui prea Inalt, Slava Tie Dumnezeule, Duhule
    Sfinte, Slava Tie

    4. Duhule Sfinte- Care locuiesti in inima Fiului, invata-ma sa Te
    cunosc si sa Te iubesc, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    5. Duhule Sfinte -Care Te ingrijesti de Slava Tatalui, invata-ma sa
    traiesc in daruire fata de D-zeu si in deplina incredere in el, slava
    tie dumnezeule, duhule sfinte, slava tie

    6. Duhule Sfinte- simbolizat prin limbile de foc, aprinde si in
    inima mea focul iubirii Tale, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte,
    Slava Tie

    7. Duhule Sfinte- Porumbel tainic, invata-ma sa inteleg Sfanta
    Scriptura, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    8. Duhule Sfinte-Care nu ai nicio infatisare si nici nume,
    invata-ma sa ma rog bine Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    9. Duhule Sfinte- Care vorbesti prin gura profetilor, invata-ma sa
    traiesc in pacea sufletului si echilibrul spiritului, Slava Tie
    Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    10. Duhule Sfinte- Foc arzator de iubire, invata-ma sa traiesc
    intelept si rabdator, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    11. Duhule Sfinte- Datatorul tuturor darurilor, invata-ma sa traiesc
    in smerenie si modestie, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava
    Tie

    12. Duhule Sfinte- Vistierie abundenta de Har, invata-ma sa inteleg
    valoarea suferintelor, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    13. Duhule Sfinte- Vistiernic nemarginit de Har, invata-ma sa
    folosesc corect timpul pretios, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte,
    Slava Tie

    14. Duhule Sfinte- Vistiernic de Har inepuizabil, fereste-ma de lipsa
    de iubire si de mandrie, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava
    Tie

    15. Duhule Sfinte- a Carui bogatie nu o poate aprecia nimeni,
    invata-ma sa alung imaginile si gandurile inutile, Slava Tie
    Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    16. Duhule Sfinte -Datatorul multor daruri, invata-ma sa evit
    activitatile si vorbele inutile, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte,
    Slava Tie

    17. Duhule Sfinte- din a Carui plinatate am luat noi toti, invata-ma
    sa pot sa tac si sa vorbesc la timpul potrivit , Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    18. Duhule Sfinte- Iubire vesnica, invata-ma sa dau celorlalti un
    exemplu bun, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte,
    Slava Tie

    19. Duhule Sfinte- Bunatate vesnica, da-mi perseverenta in bine pana
    la sfarsit Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    20. Duhule Sfinte- Dascal bun, invata-ma sa ma port corect cu
    oamenii, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    21. Duhule Sfinte- Prieten drag al sufletelor, invata-ma sa nu judec
    pe nimeni si sa nu-mi amintesc raul facut mie, Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    22. Duhule Sfinte- Lumina care fericesti sufletele, invata-ma sa vad
    nevoile altora si sa nu omit faptele bune, Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    23. Duhule Sfinte- Lumina vesnica, ajuta-ma sa-mi vad greselile Slava
    Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    24. Duhule Sfinte- Care infaptuiesti minuni in suflete, condu-ma prin
    vigilenta la perfectiune , Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    25. Duhule Sfinte- in fata Caruia nimic nu este ascuns, invata-ma sa
    scap de urmari diabolice, Slava Tie Dumnezeule, Duhule Sfinte, Slava Tie

    26. Duhule Sfinte- Care cunosti viitorul universului, Te rog ajuta-ma
    sa scap de supunerea fata de trup si de diavol, Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    27. Duhule Sfinte- Care cunosti viitorul meu, incredintez ocrotirii
    Tale familia mea, prietenii si pe toti oamenii, Slava Tie Dumnezeule,
    Duhule Sfinte, Slava Tie

    28. Duhule Sfinte- cu ajutorul Tau dumnezeiesc, invata-ma sa traiesc
    spre Slava si Lauda Lui Dzeu, spre binele sufletelor si bucuria Maicii
    Domnului, ca sa pot muri ca sluga aleasa, Slava Tie Dumnezeule, Duhule
    Sfinte, Slava Tie

    Promisiunile Tatalui nostru Ceresc pentru toti cei care vor spune
    aceasta sfanta litanie, macar de 3 ori pe saptamana:

    te voi smulge din mana dusmanilor tai

    voi indeparta obstacolele care te impiedica in
    drumul tau spre perfectiune

    iti voi mai da un inger, care prin inspiratii te va feri de
    ademenirile pacatului

    vei persista pe drumul virtutii, iti voi intari credinta, speranta si iubirea

    te voi elibera de grijile materiale, familia ta va trai in pace si
    iubire reciproca

    cine doreste sa-si ajute aproapele, va trebui sa recite aceasta
    litanie sfanta, macar 6 luni zilnic. Iti vei recunoaste slabiciunile

    promisiunile duhului nostru cel sfant

    aceasta sfanta litanie se va raspandi.

    Cine o va oferi din milostenie mai departe , va avea parte de
    rugaciunea celorlalti. Harurile obtinute se pot transmite altora, dar
    acest lucru trebuie spus duhului sfant. Amin

  24. #24 by Helen30 on 17 mai 2012 - 12:23 pm

    Cu ajutorul lui D-zeu am ajuns la mormantul parintelui Arsenie, nici nu va pot descrie in cuvinte ce moment emotionant am putut sa traiesc. Eu sunt din Ploiesti si am urmat exact traseul pe care l-am descris in postarea anterioara. Cand am ajuns in Hateg ploua torential, abia am reusit sa intrebam cateva persoane pe unde sa o luam catre manastire, dar parca parintele era in urma noastra si ne indruma direct pentru ca am reusit imediat sa gasim indicatoarele catre M.Prislop. Am ajuns, am intrat in curtea manastirii, am intalnit o maicuta pe care am rugat-o sa ne cazeze pentru o noapte la manastire (in acest timp ploua moderat), apoi ne-am dus in interiorul manastirii si am dat un acatist, timp in care doar picura. Dupa ce am trecut de padure si am ajuns pe pajiste (cine a fost stie despre ce vorbesc) vreau sa va marturisesc ca lucea soarele de parca zici ca nici nu plouase torential mai devreme. Si acum cand va scriu aceste randuri traiesc acel sentiment frumos, de parca parintele ne imbratisa ca am venit la dansul. Sper sa ne auda rugaciunile si sa ni se implineasca si noua visul de a deveni parinti. O zi buna va urez !

  25. #25 by ioana-luminita on 19 mai 2012 - 9:28 pm

    VIATA SE SCHIMBA SI INIMA TRESALTA ATUNCI CAND MERGI IN ACEST LOC LINISTEA CARE-TI CUPRINDE SUFLETUL SI TRUPUL ESTE DE NE DESCRIS CUVINTELE SUNT PREA SARACE PTR A DESCRIE TREBUIE CU ADEVARAT SA FII ACOLO SA SIMTI SI APOI SA DUCI VESTEA MAI DEPARTE PARCA NU AM INTORS BINE SI DORESC O NOUA INTALNIRE CU PARINTELE SUFLETULUI MEU SI CU SIGURANTA MA VOI INTOARCE BINECUVANTATI SA FITI TOTI CEI CARE ATI FOST AICI IAR CELOR CARE DORESC SA AJUNGA E SUFICIENT SA AJUNGI LA POARTA MANASTIRII CA VINE O PUTERE PARCA SUPRANATURALA SI TE POARTA CA UN NOR CA O BOARE AMIN

  26. #26 by Elena on 18 iunie 2012 - 2:23 pm

    Imi doresc sa ajung la mormantul parintelui Arsenie Boca, cam intr-o saptamana. Imi doresc cu ardoare sa ajung ! E o dorinta extraordinara care ma face sa lacrimez si sa simt in corpul meu ceva special ! Citesc comentariile si ma visez deja acolo ! Ma rog la Dumnezeu si la parinte sa pot ajunge sa vad acel colt de rai ! Simt ceva in interiorul meu care ma impiunge, ceva care parca nu mai are rabdare sa traiasca clipe traite de voi ! Doamne ajuta ! Voi reveni cu detali de acolo !

  27. #27 by Florin on 19 iunie 2012 - 6:28 pm

    intre timp am avut ocazia si placerea sa vizitez si Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus,si implicit Izvorul Parintelui Arsenie…. 😀 va recomand si aceste locuri…. 😉

  28. #28 by Anca on 5 iulie 2012 - 8:03 am

    Sa imi fie cu iertare, dar la versetul 2. din Litanie catre Duhul Sfant, de ce se spune ca Duhul purcede si de la Tatal si de la Fiul? Nu este aceasta Filioque?

  29. #29 by diana on 5 iulie 2012 - 4:11 pm

    Imi doresc sa ajung la mormantul parintelui Arsenie Boca si sa imi golesc sufletul in fata lui. Nu stiu daca sunt vrednica. Sunt sigura ca inainte sa imi deschid gura, ar fi avut deja raspunsuri pentru mine.

  30. #30 by denisa on 18 iulie 2012 - 2:50 pm

    Si eu ami doresc foarte mult sa ajung la mormantul par. Arsenie Boca.

  31. #31 by mihai on 22 iulie 2012 - 9:56 am

    imi doresc din tot sufletul sa ajung si eu sa traesc aceste minuni si momente extraordinare.voi merge cit de curind.doamne ajutama.

  32. #32 by Simona on 31 iulie 2012 - 2:23 am

    CU ADEVARAT ACOLO SIMTI CA ESTI DOAR TU SI CU PARINTELE…SIMTI CA E LANGA TINE..SI VORBESTI CU EL..IAR EL TE ASCULTA INTR-O TACERE DEPLINA…NU SIMTI CA MERGI LA UN MORMANT..CI LA CINEVA CARE TRAIESTE….EU NU POT UITA NICI FIORUL SI NICI MIROSUL CRUCII SALE DIN LEMN..ATUNCI CAND AM SARUTAT-O…SIMTEAM CA IMI TREMURA SUFLETUL IN MINE..SI CU ADEVARAT AM CUNOSCUT SCHIMBARE IN BINE IN VIATA MEA….ALTFEL TRAIESTI SUFLETESTE DUPA CE AJUNGI ACOLO..IN MOD INVOLUNTAR SIMTI CA ESTI MAI USOR..SI CEVA TE MANGAIE SUFLETESTE.. RUGATI-VA NEINCETAT LA DUMNEZEU, LA SFANTA SA MAICA SI LA PARINTELE ARSENIE BOCA..PT CA VA AJUTA…..FITI CU SMERENIE PT PACATELE VOASTRE, SI LASATI PURITATEA SUFLETEASCA SA ISI GASEASCA LOCUL IN INIMILE VOASTRE. ORICAND MA ROG LA PARINTELE ARSENIE BOCA..IL SIMT CA MA AUDE.. E CEVA CE NU AM MAI SIMTIT PANA SA AJUNG LA EL.. FACETI TOT POSIBILUL SA MERGETI LA EL…LA SFANTUL SAU MORMANT!!!!!!! DOAMNE AJUTA!!!!!!

  33. #33 by Adina on 4 august 2012 - 3:31 pm

    Am reusit si eu sa ajung la mormantul parintelui.E asa cum au spus si altii inainte .A ajuns foarte usor desi eu nu ma incumet ca conduc distante mari.Pe drum de la Sarmisegetusa am gasit chiar si pe o doamna ce ne-a indrumat ,Desi pe drumul pe care am mers nu prea era indicatoare am mers exact cum trebuia,Sunt singura ca am avut un ghid -parintele ce ne- a ajutat sa ajungem.
    Ce pot sa spun decat ca este un loc minunat ,un peisaj rupt din povesti si intr-adevar o liniste si un calm desavirsit.M-am simtit ca in rai.Desi a fost vineri erau destul de multi oameni veniti fie cu masinile fie chiar pe jos .Imi doresc ca parintele sa ne ajute pe toti cei ce mergem la el si nu numai.Mergeti la el !

  34. #34 by Rosca on 17 august 2012 - 10:45 pm

    vizitati chilia parintelui Arsenie Boca de la Sambata de sus unde 9 ani a locuit nu veti regreta`

  35. #35 by Dani on 19 august 2012 - 11:48 am

    Am avut norocul sa ajung la sfantul mormant al parintelui Arsenie Boca.Tot ce ati descris mai sus este adevarat . Mi s-au umezit ochii , citind gandurile voastre si amintindu-mi starea pe care am avut-o acolo, la sfantul mormant. Cat am stat langa mormant nu mi-am putut stapani lacrimile , m-am rugat plangand la parinte si aveam impresia ca el e aievea acolo si ma asculta. Si chiar mi-a ascultat ruga…simt asta pe deplin acum , cand lucrurile incep sa se aranjeze in viata mea mai bine decat indrazneam sa sper. Si asta la mai putin de o luna de cand am fost la sfantul parinte . Mergeti la el ! Rugati-va ! Nici nu-i nevoie sa-i spuneti toate problemele voastre , pentru ca parintele stie deja ce va trebuie . Am auzit pe cineva spunand ca acolo si cel mai ateu dintre atei simte ceva anume si cred ca asa e. Sper sa mai am sansa sa ajung in acel loc sfant ! Doamne Ajuta !

  36. #36 by Ramona on 26 august 2012 - 10:00 pm

    Slava Tie, Parinte!

  37. #37 by popescu virginia on 6 septembrie 2012 - 1:14 pm

    Parintele a fost un sfant!

  38. #38 by Melania Melania Prodan on 4 octombrie 2012 - 10:02 pm

    SI EU AM FOST LA PRISLOP ACUM DOUA SAPTAMINI ,FOARTE EMOTIONANT TE COPLESESTE ABSOLUT TOT ;MORMINTUL ,FLORILE ,SLUJBA ,GLASURILE MAICUTELOR DE LA STRANA ,ESTE O STARE DE BINE,DE LINISTE

  39. #39 by adi on 28 octombrie 2012 - 12:37 pm

    mi-a placut tot ce am citit, sunt din sfantul gheorghe, covasna, si as dori sa ajung si eu cu familia mea acolo dar nu avem masina si nu stiu cu trenul cum am putea ajunge.Daca cineva poate sa imi explice ii multumesc
    DOAMNE AJUTA!

  40. #40 by Florin on 28 octombrie 2012 - 9:19 pm

    Adi, tu trebuie sa gasesti legatura sa ajungi cumva la Hateg,jud Hunedoara….tren,autocar… odata ajuns in Hateg,va fi usor sa ajungi la Prislop….atunci cand crezi in D-zeu si ai dorinta asa mare sa ajungi,crede-ma ca o sa ajungi cu bine….D-zeu si Parintele Arsenie,iti calauzesc pasii….

  41. #41 by Ionel on 1 noiembrie 2012 - 12:29 am

    Si eu am ajuns la Prislop, la mormantul Parintelui Arsenie. Am trait momente cu adevarat incredibile. Am plecat din Bacau la 4,30 si am ajuns la Prislop l 11,30, nimic neobisnuit pana acum. Pe drum m tot gndeam ca va fi aglomerat l mormant si cum sunt cam nerbdator din fire imi faceam unele probleme privind asteptarea l rand. Cand am ajuns la Manastire nu erau decat 4 sau 5 masini. M-am bucurat nespus si am multumit in gand Parintelui. Cand am urcat colina catre cimitir, m-a cuprins o stare de rau nedescrisa, am inceput sa schiopatez , sa respir greu si o durere mare in partea stanga a corpului. Am ajuns la Mormantul Parintelui, unde srau doar 3 persoane, M-am inchinat si am cuprins Crucea cu mbele maini fara sa fiu capabil sa gandesc ceva. Toate rugaciunile pe care mi le pregatisem in minte s-au sters cu desavarsire. M-am sezat pe bancuta de sub brazii din fata mormantului si cu aceeasi respiratie intrerupta si grea am inceput sa ma rog, m reusit sa-mi pun in ordine cateva rugaciuni. De trei ori m-am ridicat de pe bancuta si m-am dus la Crucea Parintelui si am imbratisat-o, Ca prin minune mi-am revenit, am multumit si am plecat spre Biserica. Pe aleea care cobora spre Biserica urcau grupuri, grupuri de omeni, Am zambit si intorcandu-ma cu fata catre Mormntul Parintelui Arsenie, i-am multumit inca o data – am stat la Mormant o ora intreaga si nu am fost nevoit sa stau la rand sau sa ma grabesc pentru a lasa loc si celor din spatele meu. In jurul orei 14,30 am parasit Manstirea si am plecat spre casa la Bacau, unde am ajuns la ora 20,45 . Am ajuns acasa plin de energie si cu o stare de bine de nedescris. Cei din familie erau surprinsi ca nu sunt obosit dupa un drum de app.900 km(pe drumurile din romania), si ca radiez atata bucurie si energie. Multumesc Parintelui Arsenie, Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos pentru tot ce mi-a dat in viata, si bune , pentru bucurare, dar si rele pentru invatare, Amin.
    Va sfatuiesc sa mergeti la Mormantul Parintelui, dar sa nu va planificati in gand ce sa-i cereti, veti uita tot, si va veti aduce aminte doar ce trebuie. Daca sunteti acolo, este suficient. Parintele Arsenie stie de ce ati venit.
    Sa Va Binecuvinteze Bunul Dumnezeu

  42. #42 by Ginu on 1 noiembrie 2012 - 5:30 pm

    pt Costin Lazar…..Dumnezeu nu pedepseste tine minte!!

  43. #43 by dana on 8 noiembrie 2012 - 4:46 pm

    Si eu am fost la mormantul parintelui Arsenie Boca, am 33 de ani si sufar de o boala care te lasa fara copii , care este cronica si dureroasa (endometrioza). Dupa o operatie grea mi-au spus medicii ca nu pot sa raman insarcinata natural si sa fac fertilizare in vitro. Dar, dupa nici trei luni de zile de la vizita mea la mormantul parintelui Arsenie s-a intamplat o minune, am ramas insarcinata natural ! Multumesc lui Dumnezeu si parintelui Arsenie Boca!

  44. #44 by ionutz82 on 28 noiembrie 2012 - 8:50 pm

    Mi-a placut tot ce am citit imi doresc foarte mult sa ajung la Mormantul Parintelui Arsenie Boca, voi ajunge cat de curand Doamne ajuta.

  45. #45 by dragos serban popovici on 30 noiembrie 2012 - 4:05 am

    DUMNEZEU IUBESTE ROMANIA !!!
    DUMNEZEU IUBESTE NEAMUL ROMANESC !!!
    DUMNEZEU A VOIT CA NEAMUL ROMANESC SA AIBA OAMENI DEOSEBITI…OAMENI CARE AU REUSIT PRIN FAPTELE LOR SA DEVINA NEMURITORI…
    DATORITA EROILOR SI MARTIRILOR RENASTEREA ROMANIEI SI A NEAMULUI ROMANESC ESTE POSIBILA SI SE VA REALIZA CU SIGURANTA
    DUMNEZEU ESTE ATOTPUTERNIC SI NIMENI NICAIERI SI NICIODATA NU A REUSIT SI NU VA REUSI SA ZADARNICEASCA VOINTA DIVINA..
    30.11.2012.

  46. #46 by Roxana on 3 decembrie 2012 - 3:07 pm

    Multumesc nespus de mult la toti cei care au scris aceste randuri curate despre parintele Arsenie Boca.Este nemaipomenit ca un sfant s-a nascut in Romania.Un preot de la Piatra Neamt a spus odata la un sfantu maslu la care am participat si eu ca ingerii de multe ori se nasc oamenii pentru ca sa ne ajute in viata pamantesca.Eu cred ca parintele Arsenie Boca a fost si va ramane un sfant roman.Merita cele mai fierbinti rugaciuni facute din suflet.

  47. #47 by maria on 15 decembrie 2012 - 6:20 pm

    Am fost si eu la Manastirea Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca,te cuprinde o liniste si o supusenie nemaitraita,si pe cel mai neumblat la Biserica il face sa lase capul jos a sfiosenie DORINTA MEA ESTE SA MAI AJUNG LA PRISLOP ..mai ales ca sunt nascuta tot pe 29 septembrie ,,cred ca a fost un semn nu o coincidenta dar inca nu am reusit sa-l descifrez ,,sau poate este mai bine doar sa ma gindesc si sa ma rog la sfintul parinte pentru mine ,familia mea si pentru omenire.

  48. #48 by cristian on 17 decembrie 2012 - 1:34 pm

    Am fost si eu la Manastirea Prislop la mormantul Sfantului parinte Arsenie Boca, de curand. Nu se poate descrie in cuvinte, zici ca este raiul pe pamant cand ajungi acolo .Cu siguranta ca parintele ne aude pe toti si daca avem incredere in el ne ajuta si ne scapa de toate necazurile,problemele .Doamne ajuta la toata lumea ,sa aveti parte de sanatate si fericire.

  49. #49 by erwin seifert on 1 ianuarie 2013 - 4:59 pm

    Am trecut printr-o perioada foarte grea. Copilul meu a urmat o cura de slabire in urma careia a acuzat mici dureri la piciorul drept in partea de sus. Dupa operatie am aflat ca este o tumoare maligna..un fel de cancer. A fost foarte greu. In una din zile sotia mi-a spus sa mergem la mormantul sfantului Arsenie Boca. Am incuvintat fara probleme. In decurs de o ora a venit la mine cu un bilet cu recomandarea de la o buna prietena de-a ei sa mergem la.. Prislop la sfantul parinte Arsenie Boca. Putin pus deja pe ganduri am plecat la cumparaturi cu fiul meu. In timp ce ma plimbam, un prieten m-a tras de mana si stiind de boala baiatului m-a rugat sa vad o poza si sa ma duc la marmantul parintelui. Dupa cum va inchipuiti mirarea mea adanca, era vorba de parintele Arsenie. Trei persoane diferite in aceeasi zi sa-ti recomande aceeasi calatorie a fost destul ca sa ne faca sa plecam. Cel mai mult mi-a placut ce mi-a spus Stefan prietenul meu care abia venise de la Prislop: Daca parintele nu vrea sa vii la el, nu o sa ajungi niciodata dar daca trebuie sa ajungi va avea grija sa te cheme. Am ajuns cu bine si am urcat la mormantul parintelui fara sa simtim. O liniste adanca si un soare stralucitor ne-a inconjurat de peste tot. Intradevar, te rogi in rai. Simti ca parintele este acolo si la rugile tale iti va da un semn. Pe foile de rugaciuni pe care le citeam a curs de pe plasticul ce acoperea marmantul o picatura mare de apa ca o lacrima ca un raspuns la rugile mele. Sunt fericit ca am fost acolo. Nici nu va inchipuiti ce bine va face sufleteste sa urcati la mormant. Nu este o senzatie pamanteasca. Daca aveti un copil bolnav sa cereti la maicute la mormant sa va dea o sticluta cu mir ca sa-i ungeti si o sa va ajute cu drag. Intorsi acasa la doua zile dupa ce am ajuns am primit vestea ca s-ar putea sa fie o forma mai usoara de boala decat credeam si sa raspunda mai bine la tratament. Ii multumim parintelui Arsenie Boca si o sa ne intoarcem cat mai curand sa-l revedem spiritual. Duceti-va cu incredere in acel colt de rai si rugativa bunului parinte Arsenie Boca ca sa transmita rugaciunea voastra Bunului Dumnezeu, lui Isus si Maicutei Domnului si ruga voastra se va indeplini. Dumnezeu sa va ajute si aveti incredere cum avem si noi si toate problemele se vor rezolva. Sa aveti suflete curate, sa fiti buni si sa faceti numai bine va doresc caci dragostea de aproape si mai presus de sine starpeste raul. Luati cu voi ce flori puteti si duceti-le sus la mormant. O sa fiti fericiti sa adaugati si voi un strop de frumusete la mormantul parintelui. cu drag. Erwin

  50. #50 by ionel on 3 ianuarie 2013 - 1:34 am

    Sa va mai duceti, ca acolo veti gasi raspunsurile si rezolvarile la toate grijile pe care le aveti. Parintele avea o vorba „Strigati si eu va aud si va voi ajuta de acolo de unde sunt” . Sa va ajute Bunul Dumnezeu.

  51. #51 by Clara on 4 ianuarie 2013 - 4:23 pm

    Le multumesc tuturor celor ce au postat aici experientele si bucatele de suflet. 🙂 Foarte frumos.
    Povestea mea e scurta si as vrea sa nu fiu judecata pentru ca poate nu sunt ca voi restul. In incercarile mele de a-mi gasi calea, am cercetat multe. Am facut Reiki…nu rezonam cu asta. Am incercat Huna si alte practici, deoarece am intalnit in viata numai preoti, stiti de care, mai cu alcoolul, mai cu femeile, cunoasteti si voi, si am crezut ca poate invataturile crestine si-au pierdut esenta, nu mai pot gasi adevarata invatatura crestina. Si tot cautand si cautand si studiind religiile lumii, am inteles ca toate spun acelasi lucru. Sunt multe cai de a ajunge in acelsi loc iar Dumnezeu e unul si acelasi pentru toti. Intelegand asta si faptul ca Dumnezeu este in noi nu in afara noastra si ca acolo trebuie cautat…m-am rugat si mi-am dorit din inima, sa gasesc un „maestru” ca asa eram invatata sa ii numesc, care sa ma ajute sa imi gasesc calea mea, personala, catre Dumnezeu, sa nu mai urmez cararile altora. Despre Parintele Arsenie auzisem in treacat…nu stiam mare lucru. Dar m-am trezit cu numele lui in minte intr-o dimineata si cum am ajuns la birou am cautat pe net. 3 zile nu am facut altceva decat sa citesc despre viata si minunile sale si am plans continuu si m-am gandit la altceva si nu am facut altceva. Legand ce citeam de toate cate mai invatasem, am inteles ca fiecare dintre noi mai devreme sau mai tarziu, este chemat de Dumnezeu. Pe unii ii cheama cu blandete si blandete raspund. Pe unii ii cheama si nu raspund…iar in Iubirea Lui prea mare de oameni, ii da cu capul de toti peretii (cazul meu) pana se trezesc. Am regasit in scrierile Sfintiei sale, tot ce cautam, un adevar rasunator care rezona in fiecare celula a mea, nu ma mai indoiam, nu mai aveam starea aceea de suspiciune pe care o aveam in alte dati. Si multumesc lui Dumnezeu ca m-a scos din ignoranta insa cu tristete in suflet am mai inteles un lucru. Am mai inteles ca poti fi ultimul pacatos, un criminal poti fi dar cu ajutor si cu indrumare, te poti indrepta. Te poti mantui, pentru ca este o traire…care o data intrata in inima,acolo ramane. Unde sunt parintii sfinti, unde sunt preotii care nu numai citesc Sfanta Carte in fanta multimii, dar o si transmit? O si simt.. Nu poti transmite o invatatura asa inalta, asa Sfanta, daca tu in inima ta nu crezi. Din cauza asta am crezut ca invatatura Crestina nu mai are adevarul ala curat de la sursa, ala de alta data, original. Pentru ca ascultam cuvintele din suflete care nu mai credeau. Asta dragii mei, este o durere mare. Multumesc Parintelui Arsenie Boca pentru minunile facute cu mine. Pentru oamenii rataciti cum m-am ratacit eu, biserica nu poate face nimic. Pentru ca intram si in biserica cum intru in muzeu. Nimic nu simteam pana n-am inteles. Si nimic nu am inteles pana nu am inteles cine a fost de fapt Parintele Arsenie!

  52. #52 by 301053 on 9 ianuarie 2013 - 4:09 pm

    din cauza atator sfinti, am uitat de Dumnezeu,

  53. #53 by ada on 24 ianuarie 2013 - 10:25 pm

    Dumnezeu ma iubeste! Cu siguranta….. nu m-a lasat sa traiesc in intuneric fara sa cunosc calea cea buna, sa ratacesc in zadar pe pamantul asta , sa cred ca totul imi apartine …. a vrut ca eu sa cunosc invataturile lui prin intermediul Parintelui Arsenie, un adevarat parinte pentru mine…Am aflat de el de la Duhovnicul meu, si din momentul in care i-am auzit numele, odata ajunsa acasa, am cautat tot ce se putea despre el pe internet.. apoi mi-am cumparat carti cu marturii si invataturi de-ale parintelui pe care pur si simplu le devoram…. atat de multe lucruri am inteles…. si ce binecuvantata ma simteam. Din acel moment am incercat sa pun in aplicare cat mai multe sfaturi de-ale sale in viata mea… caci de cate ori citeam cate o marturie si mustrarile pe care el le facea celor care veneau la el, simteam intr-un fel ca mi se potrivesc si mie… si am incercat pe cat posibil sa ma indrept… nu reusesc in totalitate… insa fiecare zi e o lupta cu patimile si ispitele…. Citeam despre mormantul sau si pelerinajele crestinilor acolo si imi doream din tot sufletul sa ajung si eu… si n-a fost deloc greu… ma gandeam ca sotul n-o sa vrea…. dar spre surprinderea mea, a zis da din prima.. si uite asa am ajuns in 2012 de 2 ori la Prislop caci odata ajunsi acolo.. simtim dorinta de-a ne reintoarce.. cine a fost stie despre ce vorbesc… prima data am luat si baietelul cu noi… si desi a fost un drum extrem de lung si obositor… a rezistat…a doua oara am luat pe cineva care-si dorea f mult sa mearga in urma povestirilor mele…
    De atunci ma rog mereu la el… si ii multumesc pentru tot caci e alaturi de mine de cate ori am nevoie si l strig. Si el imi raspunde… si inca cum… aveam nevoie de o suma mare de bani ca sa achit o datorie si eram oarecum disperata ca nu aveam de unde sa fac rost de ei… si m-am rugat Parintelui Arsenie cu rusine ca trebuie sa-l rog asa ceva… si minune…. mare de tot…. au aparut cumparatori (pe care noi nici nu i-am cautat… nu postasem nici un anunt) pentru un pamant pe care il aveam si asa suntem pe cale de-a ne rezolva problemele…Am plans efectiv caci era ceva extraordinar.. e o suma considerabila.. care mi-a picat DIN CER… Cum as putea sa-i multumesc si sa-l cinstesc mai bine pe bunul nostru sfant care ne mijloceste rugaciunile catre Domnul?
    Am incercat si inca incerc sa povestesc oamenilor din jur despre el si despre minunile sale…poate asa le voi trezi interesul pentru cele sfinte.. insa multi sunt reticenti….
    Nu incetati in a va ruga lui cu credinta ( se spune ca atunci cand inalti o ruga catre Domnul, atat de mare si de sincera sa fie credinta ta, incat in momentul in care o faci, sa crezi ca ai si primit ceea ce ai cerut), caci el sigur va va da ceea ce va este de trebuinta…
    Abia astept sa vina primavara sa mai facem o excursie la Prislop….
    Doamne ajuta!

  54. #54 by adina on 25 ianuarie 2013 - 1:46 pm

    Am facut cel de-al doilea copil,dupa ce l-am „cunoscut” pe parintele Arsenie.Aveam fetita de 3 anisori si simteam ca imi mai doream un copilas dar tot amanam din motive financiare cam neintemeiate spun acum pt ca atunci eram destul de afectata de „criza” care daduse peste viata noastra de 5*:) incepusem sa am chiar discutii cu sotul care isi dorea foarte mult inca un copil.
    Asta pana intr-o seara cand intr-o vizita la parinti incep sa rasfoiesc o carte despre parintele, despre care nu stiam nimic,incep sa citesc si nu mai pot sa las cartea din mana pana ajung la pasajul in care parintele intreba femeile:Unde sunt ceilalti?Nu pot sa spun ce fior am simtit si ce impact au avut acele cuvinte, m-am simtit ca si cum as fi fost atunci in fata Parintelui si mi-ar fi pus aceiasi intrebare..in nici 2 luni eram insarcinata si in toata aceasta perioada l-am simtit pe Parintele aproape de noi,asa am nascut o minune de baietel cu ochi albastri:)
    Au trecut cateva luni si imi dorem mult sa pot ajunge la mormantul Parintelui dar mereu intervenea ceva asa ca atunci cand intr-un final a venit si ziua cand am pornit la drum am inteles ca atunci m-a primit Parintele.
    Am fost tot drumul emotionata ca o scolarita dar am ajuns pe la 5 dupa amiaza si am hotarat cu sotul sa innoptam in zona si sa mergem abia a doua zi.Ajunsesem sa stau ca pe ghimpi, abia am reusit sa dorm si dimineata am plecat in sfarsit spre Prislop.Era duminica si o multime de oameni asteptau la mormant.Luasem un ghiveci frumos cu flori si asteptand la rand am observat cum calugaritele nu mai lasau oamenii sa puna ei florile ci le luat si le puneau pe cararea din padurice pentru ca mormantul era inundat de flori iar in paduricea din spate era o mare de flori.Eu vazand asta am avut asa un gand ca nu mi-ar placea sa-mi ia cineva florile sa le puna mai departe ca eu vreau sa le duc personal Parintelui.A ajuns si mult doritul moment, eu in fata crucii Parintelui, nici o calugarita acolo,atunci ma uit in jos sa caut un loc sa pun florile si vad la picioarele mele un loc cat sa incapa ghiveciul meu.Am simtit asa o bucurie si stiu ca Parintele mi-a citit gandul, parca aveam atatea sa-l rog dar nu am putut spune decat:nu ne lasa Parinte!Nu pot sa va spun cu ce bucurie in suflet am plecat si de atunci simt ce spunea Parintele:de acolo de sus pot sa va ajut mai mult!

  55. #55 by anca on 29 ianuarie 2013 - 10:13 pm

    Am auzit de Parintele Arsenie de foarte multe ori, dar poate ca niciodata nu m-a interesat mai mult ca acum, iar cand imi doresc sa pot ajunge si eu la mormant, sunt prea departe, in tari indepartate. Ma bucur pentru cei care l-au cunoscut, le-au indrumat pasii, chiar si pentru cei ce azi ii viziteaza mormantul. Mi-as fi dorit din inima si eu acest lucru, n-as fi stat prea mult pe ganduri..acum nu-mi ramane decat sa ma rog de-aici si nu-mi trebuie mai mult decat sa ma uit in ochii lui albastri si atat de patrunzatori si sa-mi imaginez ca stau drept in fata lui si sa ma mustre pentru toate pacatele mele, indoielile…fricile. Dumnezeu sa va aiba in grija pe toti si neincetat sa va rugati pentru ca deniciunde nu veti gasi alinare.

  56. #56 by EUGEN EUGEN on 30 ianuarie 2013 - 7:23 pm

    SUNT FOARTE INCANTAT DE CE S-A SCRIS AICI, AZI AM AFLAT MAI MULTE DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA SI MA BUCUR FOARTE TARE.
    AM SI EU O INTREBARE , DACA POATE SA-MI RASPUNDA CINEVA?
    CHIAR VINERI SAU SAMBATA AS VREA SA MA DUC LA MORMANT, DAR NU STIU DACA SE POATE AJUNGE ACUM ACOLO, POATE SA-MI RASPUNDA CINEVA. MULTUMESC

  57. #57 by Gaspar on 6 februarie 2013 - 8:15 pm

    pt 301053……….te rog corecteaza ..poate din cauza atator Sfinti ne mai rabda DUMNEZEU.ARSENIE BOCA este mai viu ca niciodata ,trebuie doar sa il chemam si ne va fi ajutor si mijlocitor la TRONUL CERESC. DOAMNE IISUSE HRISTOASE ,FIUL LUI DUMNEZEU ,MILUIESTE-NE PE NOI PE TOTI.AMIN! mergeti la PRISLOP si viata vi se va schimba .sa nu treceti prin viata fara sa nu vedeti PRISLOPUL macar odata

  58. #58 by PelerinajHateg on 13 februarie 2013 - 9:09 am

    Cine doreste sa ajunga la Hateg la Parintele Arsenie Boca, cu masina, plecare din Bucuresti, in fiecare weekend. Contact la adresa de e-mail: pelerinajhateg@gmail.com

  59. #59 by doican gheorghe on 17 februarie 2013 - 2:25 am

    am fost chemat odata de un prieten: hai sa mergem maine la manastirea prislop, iar eu nu am mers, probabil nu am meritat! acum pribegesc prin tari straine si ma gandesc in miezul noptii, singur,ca daca atunci as fi ajuns acum eram acasa cu ai mei cei dragi! imi doresc acum foarte mult sa-mi ajute Dumnezeu si Sfantul Parinte sa pot pasi pe acele locuri sfinte cat mai curand. DOAMNE AJUTA! Ajuta-mi Sfinte Parinte sa fiu si eu pacatosul, unul dintre cei care s-auputut ruga la sfantul tau mormant!

  60. #60 by EUGEN EUGEN on 17 februarie 2013 - 5:33 pm

    am fost la sfantul momant, este minunat

  61. #61 by Iordachescu Constantin on 2 martie 2013 - 6:54 pm

    Suntem un grup de tineri care mergem adesea la parintele Arsenie Boca la M-rea Prislop. Am vazut cu ochii nostri minuni petrecute la mormantul parintelui Arsenie. Dorim cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea parintelui Arsenie sa ajungem din nou la sfintia sa. Cu adevarat, daca ajungi o singura data la parintele Arsenie mereu vei simti chemarea de a mai reveni. Intalnirea cu o persoana draga nu se uita niciodata! Cine doreste sa vina cu noi in acest pelerinaj din data de 16-17 martie ne poate contacta la acest nr de telefon 0748145015 sau pe mail io_konstant@yahoo.com. Datele pelerinajului le gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2013/02/pelerinaj-prin-oltenia-spre-prislop-16.html

  62. #62 by iovidiu1 on 22 martie 2013 - 10:13 pm

    aveti ”normandia” autocar Bucuresti-hateg in fiecare zi(50 ron), sau tren buc-subcetate 85 ron(in fiecare zi)…Trebuie sa stiti ca puteti merge si fara masina si chiar foarte comod, cu NORMANDIA (autogara militari) ajungeti in Hateg si de acolo mai aveti 14 km pina la minastire la care este foarte simplu sa ajungeti ,sunt taxi-uri care costa in jur de 21 ron dus si 25 ron intors(va las un nr taxi care va ia oricind si de oriunde din zona;prislop,subcetate,hateg –dl Cornel-0728787061 sau0765333660–si va duce oriunde aveti nevoie pe bani putini)

  63. #63 by Anca on 30 martie 2013 - 8:13 pm

    Auzi tu… ‘din cauza sfintilor am uitat de Dumnezeu’… Doamne, ce idee puerila! Pai Dumnezeu este in noi totii, doar ca nu se poate manifesta in toata plenitudinea sa decat in oameni precum Arsenie Boca. Asemenea oameni ii permit sa se dezvaluie noua, celor care altfel nu suntem capabili sa-l percepem decat ca pe o idee fara fond. Uita-te in ochii lui Arsenie (in poze) si zi ca nu te priveste direct Dumnezeu. Nu vreau sa se inteleaga gresit ca as insinua ca Sfintii parinti sunt Dumnezei, ci ca, prin intermediul lor, noi avem niste modele de comportament si de viata prin care am putea sa ne deschidem sufletul catre Dumnezeu in asa fel incat El sa-l poata locui. Atunci vom putea cu adevarat sa fim liberi.
    Am fost si eu azi-vara la mormantul parintelui Arsenie. Auzisem desprea acea stare de liniste care inconjoara toata zona, si eram curioasa daca eu voi fi in stare sa o percep. Si, intr-adevar, cred ca nu exista persoana, indiferent cate pacate are, care sa nu aiba parte acolo de binecuvantarea Parintelui. Poate a fost si imaginatia la moijloc, dar, efectiv i-am simtit pana la un moment dat prezenta langa mine pe cararea de intoarcere catre iesire. Chiar daca o fi fost doar impresia mea i-am multumit pentru acest lucru si l-am rugat sa puna o vorba buna pentru noi, toti, catre Tatal nostru si Domnul nostru Isus Cristos.
    Va doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familiile voastre in fiecare zi!

  64. #64 by Mihai on 6 aprilie 2013 - 3:34 pm

    SFINTE PARINTE ARSENIE, ROAGA-TE LUI DUMNEZEU, PENTRU NOI PACATOSII!

    ….constantin SI mihaela

  65. #65 by Nicoleta on 26 aprilie 2013 - 9:38 pm

    Nu am reusit sa ajung la mormántul parindelui Arsenie dar ámi doresc din suflet ca án vara accestui am sa ajung ámpreuna cu fam mea desi ma despart 5000 km distanta nu mi se pare greu .Multumescc din suflet parintelui Arsenie Boca

  66. #66 by Laura on 29 mai 2013 - 6:10 pm

    Doamne ajuta-ne Sinte Parinte Arsenie Boca. Indruma-ne asa cum consideri ca este bine pentru noi. Roaga-te Maicutei Domnului si Domnului Iisus Hristos pentru iertarea pacatelor noastre. Doamne ajuta sa mai avem o sansa sa o luam pe drumul cel bun . Sa fie Doamne ajuta in toate cele bune. Sa fim o familie cu frica de Dumnezeu, sa ne aiba in paza. Amin

  67. #67 by Elena Turcu on 31 mai 2013 - 11:04 am

    Hristos a inviat! Iertati-ma ca deranjez dar va cer un sfat ,un ajutor unde gasesc a 7 si a 8 rugaciune a Printelui Arsenie Boca,Va multumesc si Doamne ajuta !

  68. #68 by Elena on 11 iunie 2013 - 8:06 pm

    Am ajuns la mormantul Parintelui Arsenie Boca dupa un drum lung, dar nu am simtit oboseala.De ani de zile citesc in Formula As, si nu numai, despre trairea extraordinara pe care o simti in preajma mormantului, nu cred ca sunt cuvinte care sa o exprime de fapt. liniste, pace , recunostinta si o nesfarsita multumire ca am ajuns acolo , ca am putut eu , o pacatoasa, sa ajung in fata unui sfant si sa ma rog . Multumesc lui Dumnezeu , parintelui Arsenie Boca si Sfintei Fecioare Maria ca am reusit sa fac un pelerinaj la locurile dragi sufletului meu-manastirea Nicula, manastirea Ramet, mormantul Parintelui Arsenie Boca si manastirea Sambata de Sus. Va recomand acest itinerar din toata inima. Doamne ajuta!

  69. #69 by maria misca on 20 iunie 2013 - 4:25 pm

    foarte frumoase si incurajatoare comentariile,tocmai ma pregatesc si eu cu o familie sa plecam la mormantul lui ARSENIE BOCA saptamana viitoare ,sper sa ne ajute DUMNEZEU sa ajungem cu bine ,ne dorim foarte mult.

  70. #70 by Euge on 3 iulie 2013 - 2:13 am

    Drag Parinte, imi doresc sa pot ajunge la mormant impreuna cu familia. Doamne ajuta!

  71. #71 by Andreia on 11 iulie 2013 - 8:01 am

    Eu am fost cu mama la Prislop, la mormantul Parintelui cu o disperare nebuna. Mama era bolnava de cancer. Am plecat din Bucuresti in a treia zi de la ultima ei cura de citostatice, adica cand nici nu avea voie sa iasa din casa. Dar ne-am incumetat la un drum de aproape sapte ore, cu mama suportand tot drumul foarte greu.
    Am plecat sambata si ne-am intors acasa duminica. Am fost o experienta sufleteasca sfasietoare, m-am rugat la mormant cu disperare, m-am rugat si in biserica. La nicio o luna dupa, mama care se simtea tot mai rau a decis sa-si faca ecografie si CT sa vada daca nu cumva are metastaze la stomac. Ii era tot mai rau. Si analizele au dovedit ca nu mai avea nici urma de cancer in trupul ei. NIcaieri!!!
    starile de rau se datorau doar aderentelor aparute pe fondul operatiei.
    A fost o minune coplesitoare! Si Arsenie Boca a fost cel care a facut-o posibila. NU cred ca rugaciunele mele ar fi fost demne sa Il induplece pe Bunul Dumnezeu. Cu vocea mea pacatoasa, nu as fi meritat niciodata un astfel de raspuns divin.
    Iti multumesc, parinte Arsenie Boca!

  72. #72 by Flori on 21 iulie 2013 - 5:41 pm

    Am fost de doua ori la mormantul parintelui Arsenie. Inainte sa ajung prima data la mormant, ma rugam la parinte sa ma ajute sa ajung. Imi place sa vorbesc cu parintele in scris, asa ma exprim mai bine. Pe cand imi asterneam gandurile pe hartie si ii ceream ajutor plangand, am primit semn de la parinte ca el este acolo si ma aude. Si nu doar o singura data. Cand am fost prima data la Prislop, am mers cu inca 2 prietene, toate rugandu-ne sa intalnim pe cineva cu care sa formam o relatie/familie. Cele 2 prietene sunt acum fericite cu ajutorul parintelui, la doar cateva luni de zile dupa ce am fost la mormant viata lor s-a schimbat radical in bine. Pentru mine fericirea a fost de scurt moment, cu siguranta am gresit cu ceva si acum ma rog parintelui sa ma ierte daca am gresit cu ceva si sa-mi primeasca din nou rugaciunile. Dar stiu ca el este acolo si ne aude pe toti.

  73. #73 by alina on 28 iulie 2013 - 3:58 am

    Sfinte Parinte Arsenie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii! Alina si Ala.

  74. #74 by luminita on 1 august 2013 - 11:22 am

    SFANTUL PARINTE ARSENIE M-A AJUTAT DE CATE ORI AM AVUT NEVOIE . NU POT MULTUMI SF. PARINTE PENTRU TOT. SORA MEA ADRIANA NU A PREA CREZUT,IAR L-A UN MOMENT DAT LA UN GENUNCHE I-A APARUT O UMFLATURA CARE A CRESCUT CIT UN OU DE GAINA . DE TEAMA NU VROIA SA MEARGA LA MEDIC. INTR-O ZI M-A RUGAT DACA MERGEM LA PRISLOP S-A O DUCEM SI PE EA . LA DATA DE 1 DECEMBRIE 2012 NE-AM URCAT IN MASINA FIIND DIN CLUJ SI IMPREUNA CU SORA MEA SI CUMNATUL SI SOTUL AM MERS LA PRISLOP . LA INTOARCERE SORA MEA NE SPUNEA CAT DE BINE SE SIMTE. DE CATE ORI VORBEAM CU EA O INTREBAM CAND MERGE LA MEDIC SI TOT AMANA. IN PRIMAVARA ANULUI 2013 NE-AM HOTARAT SA MERGEM DIN NOU LA PRISLOP. PE DRUM SORA MEA IMI SPUNE SI ARATA CA, CU O SEARA INAINTE DIN UNFLATURA A INCEPUT SA CURGA CA O GRASIME SI APASAND SI CURGAND LICHIDUL S-A DESUMFLAT FOARTE TARE. ACUM ARE DOAR CAT UN COS MAI MARE ,IAR O PRIETENA DE A IEI ASISTENTA CARE STIA CUM A FOST PICIORUL SI L-A VAZUT ACUM I-A SPUS CA ESTE DOAR O MINUNE . BAIATUL MEU A REUSIT LA CE LICEU SI-A DORIT IAR MAMA CARE ESTE FOARTE BOLNAVA A FOST AJUTATA DE PARINTELE ARSENIE . EU CARE SANT SI EU BOLNAVA AM FOST AJUTATA SA FAC UN TRATAMENT FOARTE GREU CU REZULTATE BUNE . URMEAZA SA MERG LA UN CONTROL SI SPER SA FIE TOTUL BINE , DOAMNE AJUTA SI RUGATIVA CU CREDINTA LA PARINTELE ARSENIE SI SF. NECTARIE .

  75. #75 by elena on 8 august 2013 - 1:41 pm

    Multumim Bunului Dumnezei si Sfantului Parinte Arsenie, ca am ajuns si noi la mormantul Parintelui, avand sotul bolnav de cancer, cu credinta si sperante ca Va intoarce fata si catre noi care suntem pacatosi. Parinte Arsenie ajunta-ne, roaga-L pe Bunul Dumnezeu sa ne ajute cum stie el, sa scapam de chinuri si necazuri, sa traim in liniste si credinta. Doamne ajuta

  76. #76 by FLORINA MIHAESCU on 27 august 2013 - 12:24 pm

    Am ajuns cu intreaga familie la mormantul Sfantului nostru ARSENIE BOCA, intr-o zi minunata de august 2013(vineri 23 ). Daca picaturi marunte de ploaie cadeau parca pentru a ma trezi din toropeala ce imi cuprinsese sufletul, asteptand in tacere sa ma rog pentru iertarea pacatelor , pentru copiii mei , pentru sanatate, pentru reusita la examene la mormantul Parintelui nostru Arsenie Boca, un soare luminos si curat a aparut dupa ce am iesit din padurea de brazi de la chilia Sfantului Ioan de la Prislop.
    Multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a invrednicit sa ajung acolo !
    SA NU NE PIERDEM CREDINTA SI NICI SPERANTA!

  77. #77 by Iordachescu Constantin on 4 septembrie 2013 - 1:27 pm

    Pelerinaj la M-rea Prislop, 7-8 septembrie. Vizitam: ALBA IULIA (Catedrala Ortodoxa a Reintregirii Neamului, Catedrala Romano-Catolica unde este mormantul lui Iancu de Hunedoara si Cetatea Medievala care e construita peste vechiul castru roman construit de imparatul Traian), M-rea Rapa Robilor din Aiud unde ne vom inchina la moastele detinutilor politici martirizati in temnita Aiudului (moastele sunt izvoratoare de mir si mireasma, iar untelemnul de la icoana Maicii Domnului este tamaduitor), M-rea Ramet (cazare la pensiunea manastirii), M-rea Prislop (mormantul parintelui Arsenie Boca, participare la Sf. Liturghie) si M-rea Lainici. Contact: Constantin 0748145015 sau io_konstant@yahoo.com. Cine doreste sa primeasca mesaje cu viitoare pelerinaje, imi poate da un add pe messenger sau un sms cu textul „PELERINAJE si numele d-voastra” http://paginadefolos.blogspot.ro/2013/08/pelerinaj-la-mormantul-parintelui.html

  78. #78 by ROXANA OANA-04.09.2013 on 5 septembrie 2013 - 7:43 pm

    Multumesc bunului Dumnezeu ca am ajuns si eu la mormantul parintelui.Am plecat din Bucuresti dimineata si am ajuns la Prislop la pranz,un drum lung dar deloc istovitor,un drum care merita facut macar odata,Am fost impreuna cu familia dornici sa vedem cu ochii nostri ce ne povesteau altii.Un loc desprins din poveste ,cu multi oameni veniti sa se roage la mormant.Nu am vazut in viata mea atatea ghivece cu flori.Acolo femeile nu au ce cauta fara fuste iar barbatii fara pantaloni lungi,am fost opriti la poarta manastirii si imbracati cu haine de acolo.Ne-am rugat in liniste la mormant,erau vreo 70 de oamnei,nici nu ai timp sa te plictisesti ca ajungi repede ,acolo e o stare de bine,cu o incarcatura emotionala,pleci de acolo asa de linistit si cu dorinta ca vrei sa te reantorci.Merita sa facem cu totii din cand in cand cate o excursie spiritoala .

  79. #79 by Ana on 13 septembrie 2013 - 1:48 am

    Pot sa va spun ca am fost si eu la Prislop la mormantul Parintelui Arsenie Boca dupa ce citisem foarte multe articole pe net si am rugat o prietena sa mergem care ulterior avea si ea un prieten care avea masina si asa am ajuns ,nu pot sa va spun cum m-am simtit in acel colt de rai dar va garantez ca tot ce m-am rugat la parinte am reusit ma ajutat intru totul parintele mai mult in timp ce eram acolo stim bine toti ca nu este retea pe tel mobil,dar am incercat ptca vorbisem cu baiatul meu care trecuse prin o perioada foarte urata a vietii lui si stabilisem ca am sa ai dau un bip daca o sa am retea si ulterior sa se duca intrun loc sa poata sa se roage si el deoarece nu a putut sa vina din cauza serviciului foarte sever ,va spun doar ca am avut retea si decat am deschis convorbirea fara sa vorbesc deoarece nu trebuie sa deranjam pe nimeni cand ne rugam si asa baiatul meu a putut sa se roage,dar dupa ce sa rugat baiatul meu reteaua nu a mai fost Absolut ,deci ma gandesc ca asa a vrut parintele sa poata sa se roage si baiatul meu ca si-a dorit foarte mult. Va spun cu bucurie si cu lacrimi ca baiatul meu dupa o luna a gasit o fata care se iubesc foarte mult dar si acum dupa aproape un an doresc sa se casatoreasca. Ce sa va spun nu vad saptamana ce vine sa imi iau o alta masina ca am vanduto pe cea din inainte sa pot sa ma duc cu baiatul sa ai multumim parintelui .Va doresc la toti credincioasii sa reusiti sa ajungeti si sa va bucurati asa cum ne-am bucurat si noi de minunile parintelui . Doamne Ajuta .

  80. #80 by laura on 13 septembrie 2013 - 3:04 pm

    mar interesa de unde as putea cumpara acatistul Sfantului nostru ARSENIE BOCA sunt din constanta si am trait o experienta pe care o voi inpartasi cu voi in curand

  81. #81 by Lisidava on 14 septembrie 2013 - 1:51 pm

    Laura draga, gasesti pe internet de unde sa cumperi acatistul. Eu l-am gasit pe y tube atat scris

    http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4036

    cat si citit.

  82. #82 by ionel on 14 septembrie 2013 - 4:19 pm

    http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4036,

    Ne fiind INCA CANONIZAT, nu exista un ACATIST tiparit cu Binecuvantarea de BOR, In unele librarii online mai sunt Acatiste La 1 leu, si sunt identice cu acestea trimise de mine. ”doar să mă strigați, și eu vă ajut!„ Arh Arsenie Boca

  83. #83 by Anca on 5 octombrie 2013 - 11:49 am

    Ma bucur din suflet ca am reusit sa ajungem la mormantul parintelui Arsenie Boca, locul unde gasesti liniste, bucurie sufleteasca si te umpli de un har divin uitand toate relele si rautatile de pe lume. In toamna anului trecut eu si sotul meu ne-am rugat parintelui Arsenie sa ne daruiasca un copil sanatos caci medicii nu imi dadeau sanse sa raman insarcinata datorita trompelor uterine blocate. Dupa aproximativ o luna, pe data de 28 noiembrie 2013, cand se implineau 23 ani de la trecerea la cele vesnice ale parintelui, am facut un test de sarcina si a iesit pozitiv. Apoi doctorita mi-a confirmat:ERAM INSARCINATA! MULTUMESC PARINTELUI ARSENIE BOCA! MINUNI EXISTA, TREUIE SA CREDEM! Am nascut pe 22 iulie o fetita sanatoasa care ne umple sufletele si viata de bucurie – OANA ARSENIA! Medicina este o stiinta care se ocupa de corpul omului in limitele lasate de Dumnezeu, dar omul e format nu numai din trup ci si din suflet. Parintele Arsenie a fost pe pamant un om cu har si continua si din cer sa asculte rugile noastre si sa se roage pentru noi. Credeti si rugati-va cu inima deschisa! Dumnezeu sa va ajute!

  84. #84 by ANNA on 7 octombrie 2013 - 1:58 pm

    chiar vinerea aceasta imi doresc si eu sa ajung la mormatul parintelei parca numai am rabdare,sper sa mi se indeplineasca doua vise imposibile pt mine MA ROG PARTINTELUI SA AJUNG BINE LA EL SI SA MA AJUTE IN INDEPLINIREA VISELOR MELE ATAT CER RESTUL CE AM II MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU,PARINTELUI ARSENIE SI SF RITA DOAMNE AJUTA PE TOATA LUMEA

  85. #85 by marina nae on 12 octombrie 2013 - 8:53 pm

    imi doresc foarte mult sa ajung si eu la mormantul sfant al parintelui ARSENIE BOCA.doresc sa -mi purific mintea si sufletul si sa-L rog printre altele sa aibe grija de toti cei care ne conduc sa ii indrepte pe calea cea buna sa nu ne mai fure sa nu ne mai minta sa avem bunastare in tara.DOAMNE AJUTA tuturor romanilor si sa fim mandri ca acest mare sfant s-a nascut in romania

  86. #86 by Mălin on 13 noiembrie 2013 - 10:21 pm

    @by Georgeta on 14 mai 2012 – 4:34 pm

    Aia nu este rugaciunea parintelui Arsenie Boca.
    Este o rugaciune scrisa de un ametit care pretinde ca ar fi primit mesaje de la parintele Arsenie Boca! Nu va luati dupa el ca este un mincinos cu mintea ratacita !
    http://www.youtube.com/results?search_query=Litanie+Arsenie+Boca&sm=3

  87. #87 by Ana on 13 noiembrie 2013 - 10:52 pm

    V-am povestit mai sus referitor la fiul meu ,pe 19 octombrie sa si casatorit a fost visul lui dupa foarte multe necazuri . Am cumparat masina ne-am pregatit in acea seara si doream cu atata nerabdarea sa ajungem la parintele Arsenie Boca la Prislop ,am cumparat tot ceia ce doream sa iau pentru la manastire si am facut bagajele tot ,problema e ca ne-am culcat tarziu ,baiatul meu sa trezit de cateva ori pana dimineata iar eu nu am reusit sa dorm si nu puteam sa respir fara sa am nimic asa deodata ,am reusit sa adorm spre dimineata,am avut un vis prefer sa nul spun dar nu era bun am avut prea multe semne si nu ne-am mai dus. Acum baiatul meu trebuie sa faca o operatie de deviatie de sept dar are o crescatura de carne speram sa fie polipi nu alceva si ia luat biopsia si asteptam rezultatul de laborator.Eu numai am somn si liniste e singurul meu copil simt ca mi se prelinge pamantul de sub mine. Am sa incerc sa-l conving sa mergem la parinte ,problema e ca nora mea nu poate veni si nu stiu daca nu se opune dar chiar in seara aceasta am hotarat. Va spun decat ca va voi tine la curent cu noutati pentru ca stiu si am convingerea ca parintele nu a lasat pe nimeni ne ajutat cine a crezut in Bunul Dumnezeu si in parinte si a ajuns la el . Va doresc la toti cei credinciosi si care au incredere in parinte sa va dea bunul dumnezeu prin ajutorul parintelui Arsenie Boca sa reusiti toti atat cat si eu imi doresc. Doamne Ajuta.

  88. #88 by Constantin on 25 noiembrie 2013 - 7:06 pm

    ultimele locuri in Pelerinajul la M-rea Prislop cu ocazia parastasului pr Arsenie Boca. Vom vizita mai multe manastiri deosebite din Oltenia. Programul pelerinajului il gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2013/10/pelerinaj-la-parastasul-pr-arsenie-boca.html sau la 0748145015 Constantin Recomandati va rog mai departe.

  89. #89 by Alexandra on 11 decembrie 2013 - 12:25 am

    Am fost ieri pt prima data la Manastirea Prislop. Mentionez mai multe lucruri care Mi s-au intamplat si pe care le consider minuni: in curtea manastirii in timp ce mergeam grabitA spre biserica nu stiu cum mi-a atras atentia o piatra pentru ca sa observ langa ea, pe gheata, forma unui chip .. si am zis : uite-l pe Arsenie! Am fotografiat chipul.. e uimitor cum acea piatra se afla tocmai acolo. Cand m-am intors de la slujba in acel loc se aflau mai multe pietre. O alta minune… seara la ora 8 am plecat spre pensiunea unde eram cazate la 3 km….am plecat pe jos alaturi de o buna prietena, desi ne era cam urat..intrucat nu se afla nicio masina… partea ciudata este ca am mers fara oprire si la pas grabit…parca zburam pe drum… cand ne-am uitat la ceas in Pensiune .. era numai ora 8 si 16 minute, desi noi credeam ca am facut mult mai mult timp. Acum cand ma gandesc mi se pare ireal. Slavit fie numele Domnului si Sfintii Sai!

  90. #90 by Maniu Adriana on 13 decembrie 2013 - 9:32 pm

    Am ajuns si eu la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Ma simt purificata acum, m-am simtit bine cat am stat la crucea pe care am imbratisato.
    Insa nu pot sa ma abtin si nu pot sa spun ca pe cat de bine mi-a facut meditatia la mormant, pe atat de mult am fost dezamagita de comportamentul maicutelor de acolo.
    In primul rand as vrea sa spun ca am intrat in biserica. M-am rugat apoi am vrut sa pun pomelnicele, pe care le aveam de la mai multi colegi de-ai mei, impreuna cu donatiile ce mi s-au datsa le duc. Cum erau doua cutii, una chiar in fata, in care erau liste si bani si alta undeva mai la stanga unde erau doar pomelnice, am intrebat „maicuta” daca trebuie sa pun separat lista cu vii de aceea cu mortii. M-i s-a raspuns in cel mai rastit mod, ca nu e treaba noastra ce selectare se face acolo si ca trebuie sa pun in aceeasi cutiie tot, ca selectia se face ulterior. Tonul „maicutei: ne-a cam socat pe toti. Am trecut peste asta apoi ne-am indreptat spre mormant, cum am spus, acolo am simtit ceea ce mi-am dorit, piosenie, umilita simangaiere sufleteasca. Dupa aceea, ne-am indreptat spre un stejar, care se afla undeva in dreapta mormantului, despre care am auzit ca are o cruce naturala, formatape tulpina. Cand studiam mai bine tulpina stejarului, a aparut o alta „maicuta” care pe un ton rastit-a spus sa plecam de langa stejar si sa-i studiem si imbratisam Vad ca nu se poate posta corect nu stiu din ce motiv, insa sunt sigura ca Parintele Arsenie Boca nu a dorit niciodata sa devinpe toti ceilalti de dincolo de poarta.ejarului, a venit o

  91. #91 by Maniu Adriana on 13 decembrie 2013 - 9:46 pm

    Nu stiu din ce motiv nu am putut sa scriu pana la final ceea ce intentionam.
    Deci ideea era ca maicuta respectiva, a lasat flori, mormant, tot si a venit sa tipe la noi, trimitandu-ne sa studiem toti stejarii de dincolo de poarta manastirii, desii noi doar ne uitam curiosi la stejar. In final vroiam sa spun daca e sa vada,parintele, in ce mod s-a comercializat sufletul, credinta si smerenia dumnealui, se rasuceste in mormant. Si la apa sfintita am fost certati ca trebuie sa luam din vale de unde curge, cine credem noi ca sta tot timpul sa unple butoaiele de aghiasma?
    Dar ma rog, eu vreau sa cres, ca de fapt nu erau maicute, ci jandarmerite sub acoperire.
    Oricum dovada sunt de fapt chiiliile de 5 stele, dar nu as vrea ssa insist pe tema aceasta ca suna a rautate. Mergeti si va veti convingUna peste alta,, bunatate, mangaiere, puritate si smerenie langa mormant.
    Pacat si rusine, ce se intampla in jurul lui, mare pacat.

  92. #92 by ovidiu on 18 ianuarie 2014 - 4:56 pm

    zi sa ne asezam la masa discutiilor si sa ne cunoastem,sa presupunem ca ma numesc Mihai si am 34 ani si va relatez povestea mea care in mod cert nu este o ”presupunere”
    dupa niste necazuri,incercari pe care le-am avut am ajuns sa merg putin pe la biserici fara ca sa cred neaparat in ceva.Inca nu puteam sa stavilesc necazurile si am ajuns intr- un moment de rataciri si neinpliniri sa injur lumanarile bisericile care nu ma ajutau atunci.Din neant mi-a venit un feeling ca trebuie sa caut pe net Arsenie Boca,mentionez ca in acea zi de rataciri am vazut viata dumnealui si am plans fara oprire,ceva ciudat pentru mine si pentru orice tanar,in urmatoarea saptamana am mers la prislop,am sintit acolo ca ating putin divinitatea ,am simtit dupa mormantul parintelui in spre pester sf.Ioan ca plutesc ca nu mai exista gravitatie ca nu mai sunt ”trup”,ca sunt ceva energetic.In decurs de 1 an am fost de 4 ori eu,am dus prieteni,familie toti au simtit mai departe de conditionarile unui trup de pamant,viata mea se cantareste in douo parti inainte si dupa,totul s-a schimbat,a inceput sa inteleg viata la nivel spiritual,inainte ma pasionau explicatiile logice ,filozofia,psihologia lucrurile care incearca sa dea un sens vietii,pe care incercam sa o analizam si sa o catografiem.?Nu stim nimic suntem decat oi ratacite pe infinitele cai ale vietii,oi pierdute pe care cineva di neant ,nu stiu de ce si cum reuseste sa ne adune.Eu la prislop cred ca am avut chemare ,pe mine m-a adunat si mi-a dat un sens,mi-a dat si raspunsuri care ma inundau dintr-o data neincetat,mi-a dat trairi spirituale pe care nu pot sa mi le explic nici acum .dupa prima mea cunoastere a celui care poate ?-ca ma indruma mai de mult l-am visat pe Parinte intr-o pestera ,stateam amandoi intr-o pestera ne rugam si plangeam amandoi,a fost asa intens incat nu cred ca o sa pot sa uit vreodata.Tot ce pot e sa incerc si eu la randul meu sa dau un traseu oilor ratacite sa dau mai departe o speranta de care eu am avut parte.Mergeti acolo cand simtiti fara nici un fel de ezitare si va garantez ca viata voatra se va schimba.O sa revin cu comenturi ,sunt foarte multe pe care le-am trait si inca nu sunt pregatit ?cred sa le expun pe toate

  93. #93 by Maria on 16 februarie 2014 - 9:40 pm

    Am avut ocazia de a merge la Sfantul mormant al Sfantului Parinte Arsenie Boca. Dumnezeu ne-a indrumat pasii catre acest sfant loc, iar ceea ce am simtit in acel loc este inaltator, simti prezenta si ajutorul Sfantului Parinte Arsenie Boca.
    Celor care nu au avut ocazia de a ajunge in acel loc le doresc sa mearga, este cum am spus un loc aparte, inaltator, unde cele lumesti raman departe si te aproprii de cele sfinte.

    DOAMNE AJUTA!

  94. #94 by RODICA on 23 februarie 2014 - 8:54 am

    CRED CA SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA MA AJUTA !!! II MULTUMESC CU RESPECT !!!

  95. #95 by RODICA on 23 februarie 2014 - 9:12 am

    La mormintul Sfant al PARINTELUI ARSENIE nu pot ajunge ,deoarece sant bolnava si la distanta mare,in California. Doresc ca Sufletul meu sa fie vindecat,cu ajutorul PARINTELUI ARSENIE BOCA. DOAMNE AJUTA !!!

  96. #96 by anca on 23 februarie 2014 - 3:07 pm

    Dumnezeu sa-ti binecuvanteze sufletul iar Maicuta Domnului sa te inconjoare cu toata iubirea ei de mama a Domnului! 🙂

  97. #97 by RODICA on 23 februarie 2014 - 7:24 pm

    Multumesc Anca, pentru frumoasele cuvinte!!!

  98. #98 by saruioana on 24 februarie 2014 - 6:26 pm

    Buna ziua v-a rog frumos sa imi spuneti si mie de la Bucuresti pana la M.Prislop cum fac?care este traseul? Se afla in sinaia Manastirea?va multumesc

  99. #99 by Franz Schneider on 25 februarie 2014 - 7:53 am

    Saruioana, fiecare mesaj are un numar, notat inaintea numelui. La mesajul meu cu nr. 21 gasesti explicatii despre cum poti ajunge de la Bucuresti la Manastirea Prislop. Apropos, aceasta se afla in jud. Hunedoara si nu pe langa Sinaia, asa cum gresit ai inteles.

  100. #100 by dacul on 16 iulie 2014 - 10:29 pm

    Acuma eu nu mai inteleg nimic voi la cine va rugati la Dumnezeu sau la parintele Arsenie.Eu sunt calea adevarul si viata sunt cuvintele domnului nostru Isus Hristos.Eu cred ca parintele Arsenie a fost un om foarte credincios dar mai stiu ca Isus a zis mortii cu mortii vii cu vii.Ortodocsi se inchina la icoane se roaga la oase de oameni morti.Stiu sigur ca Isus nu a facut asa ceva.A zis ca o sa vina prooroci mincinosi care o sa va zica haideti aici e Hristosul dar voi sa nu-l ascultati si sa nu mergeti dupa el ca va minteste.Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si sa va lumineze mintea si calea spre adevar.Amin

  101. #101 by RAMONA on 8 august 2014 - 11:00 am

    buna ziua,sambata este aglomerat se poate ajunge cu masina pana la manastire,ca am copil mic.multumesc.

  102. #102 by ovy on 9 august 2014 - 8:01 am

    Va recomand sa incercati sa mergeti in cursul saptamanii, sambata este foarte aglomerat , vine din ce in ce mai multa lume, adica sta-ti la coada peste 2 ore.Se poate ajunge cu masina pana la poarta manastirii-Hateg-sivasul de jos-sivasul de sus-prislop-13 km

  103. #103 by MARIARADU on 11 august 2014 - 2:23 am

    Doamne ajuta am vazut comentarile si mea placut foarte mult eu sunt in spania si venim curand in romania si as vrea sa ajung la mormantul domnului parinte Arsene boca ajutama doamne sa ajung cu bn ca eu sunt nefericita si mereu probleme am eu am 30 de ani dar mereu cu lacrimile PE fata si suparata am fost si sunt mereu eu ñu stiu CE este fericirea mereu sufer am auzit de miracolul de sf mare mucenic parinte arsene boca ajutama doamne sa ajung la mormantul sf Parinte Arsene boca ajuta doamne la toata lumea

  104. #104 by MARIARADU on 11 august 2014 - 2:38 am

    Atat de mult imi doresc sa ajung la mormantul sf Pariente arsene boca de cate ori am fost in romania niciodata ñu am putut ajunge sper ca de data asta o sa ajung la mormantul prea sf preot arsene boca ca numai relé avem in familia noastra ajutama Maicuta sf si dumnezeul nostru sa ajung la mormantul parintelui arsene. Boca si la multi ani la toate marile de sf marie

  105. #105 by Alina on 25 august 2014 - 3:15 pm

    Intr-adevar atmosfera de la Prislop e unica. Nu stiu cum e in rai, dar la Prislop esti parca pe Tabor, parca nu mai ai niciun pacat, nicio grija, nicio greutate pe suflet, nicio invaluire demonica. Cand stai la coada la mormant incerci sa-ti concentrezi gandurile si sa te rogi la parinte si de indata ce incepi sa vezi mormantul de departe, te cuprinde o pace… parintele te cunoaste si te asteapta ” Vino, vino aici sus „.

  106. #106 by ORTODOX on 30 august 2014 - 7:11 pm

    Nu e ciudat?

    Nu e ciudat ?

  107. #107 by georgenica on 2 septembrie 2014 - 2:28 pm

    trebuie sa ajungeti la prislop e ceva mirific e liniste iar ceea ce simti nu poate fi explicat mergeti si veti intelege

  108. #108 by maria on 7 septembrie 2014 - 9:37 pm

    sper sa-mi ajute bunul Dumnezeu sa ajung asa cum ami doresc la mormantul parintelui Arsenie si sa gasesc cazare si sa ajung cu usurinta ca am drum lung din Germania si pe deasupra mai sant si singura ,dar am studiat putin ruta si sper sa ma descurc,

    #111 maria 07 09 2014

  109. #109 by iustina on 8 septembrie 2014 - 2:52 pm

    Am fost si eu la Prislop si m-am rugat sa-l ierte Dumnezeu pentru rugaciunile sf. Ioan de la Prislop pe acest preot ratacit , ce se ocupa cu hipnoza, nu facea deosebire intre ortodoxie si catolicism, avea duh pitonicesc si si-a batut joc de pictura din Biserica Draganescu desenand personaje din desene animate . Vai si amar de omul care are numele mai mare decat faptele.Voi in loc sa va rugati sa-l ierte Dumnezeu prin cinstea necuvenita acordata acestui ratacit deveniti batjocoriti de diavol, iar pe el mai rau il chinuiti. Cautati mantuirea nu rezolvari pamantesti , ratacitilor

  110. #110 by dana on 8 septembrie 2014 - 9:55 pm

    #113dana 08.09.2014
    fim mandri ca Sfantul Arsenie Boca s-a nascut an Romania.

  111. #111 by iustina on 20 octombrie 2014 - 6:47 am

    Daca a lasat cu limba de moarte acest testament de ce a fost dezgropat acum vreo sase ani. Au sperat ca o sa iasa mai multi bani. Si daca au vazut ca Dumnezeu le sta impotriva aratand ca Boca nu e sfant , din mandrie si evlavie la parale au scos minciuna cu testamentul de a nu fi dezgropat. Testament care nu exista ci e doar cuvantul lor viclean.

  112. #112 by Daniel on 7 noiembrie 2014 - 2:22 pm

    Multumesc Parintelui Arsenie Boca pentru toate. In august 2013 in drum spre Prislop pe autostrada A1, aproape de Pitesti, de pe o bretea a aparut o masina in viteza foarte mare venind din spate pe diagonala. Nu puteam sa vad, aflandu-se in unghiul mort. Cert este ca am pus frana (nu stiu cum si de ce) si am tras stanga. Am oprit la o palma de acea masina ce ajunsese intre timp in fata mea pe diagonala. Daca eram cu 2 metri mai in fata ne spulbera din lateral dreapta. Sunt sigur ca Parintele a fost alaturi de noi. MULTUMESC.

  113. #113 by andries ionel on 21 noiembrie 2014 - 1:52 pm

    Oameni buni. S-a intamplat minunea despre care ne vb parintele… nu pot sa cred ca nu va dati seama…:( oameni buni a venit momentul cand tre sa curatam tara de draci pt ca Dumnezeu si-a retras blestemul de pe noi si ne da puterea sa ii invingem… oameni buni,a sosit ceasul

  114. #114 by PAUL SEVILLA-SPAIN on 3 decembrie 2014 - 1:24 am

    buna seara ma numesc paul si locuiesc in Sevilla-spania,am fost in iunie-iulie 2014 in vacanta in romania si in cele 2 luni am mers cu mama la mormintul .parintelui:arsenie-boca….din spania programasem acest traseu dar sincer va spun la toti ca merita sa mergeti……foarte bine,linistit si calm am fost…..parca ma vad si acum in fata mormintului preasfintitului ARSENIE BOCA credeti-ma nici nu stiam cum sa ma rog si ce rugaciune sa spun doar am privit cu imens regret la toate de acolo….cum spun si altii asa spun si eu….trebuie sa mergeti toti acolo si sa vedeti singuri totul,nu se poate explica nimic totul este sa mergeti si sa vedeti fiecare personal….acum sunt din nou in spania acasa si ma gindesc cu drag sa revin la PARINTELE ARSENIE BOCA……….DUMNEZEU SA NE LUMINEZE PE TOTI !!!……MULTUMESC DIN SUFLET PARINTE ARSENIE-BOCA SI ROAGA-TE IN CONTINUARE PENTRU PACATOSII TAI CARE AU RAMAS IN URMA TA !!!…..VIATA PE PAMINT DUREAZA DOAR „2 ZILE” DUPA CARE RAMIN DOAR FAPTELE FIECARUIA……..DOAMNE-AJUTA LA TOTI !!!

  115. #115 by PAUL SEVILLA-SPAIN on 3 decembrie 2014 - 1:34 am

    MARIA RADU……si eu ma aflu in spania locuiesc aici in Sevilla dar iti spun sincer din suflet sa faci tot posibilul si sa mergi la PREASFINTITUL ARSENIE-BOCA….EL te asteapta acolo pe tine si pe toti care doresc sa mearga……merita sa mergi si eu am fost in iunie 2014 acolo si mi-am gasit linistea sufletesca…va pup pe toti…fiti buni,inteligenti si cu frica de DUMNEZEU….DOAMNE-AJUTA LA TOTI !!!

  116. #116 by Stefania on 20 martie 2015 - 6:09 pm

    Doamne ar fi o minune sa pot sa ajung si eu la mormint.M-a uimit mult ce am citit

  117. #117 by Sory on 25 martie 2015 - 11:51 pm

    Parintele e un Sfant pentru mine,eu anul trecut am ajuns la mormantul luí,intr-o perioada grea pierdusem pe mama mea ,mía dat putere sa merg mai departe de cate ori am avut probleme mam rugat la el ma ajutat.Sper sa ajung iar la mormantul Sfant.Ii multumesc Parintelui ca e mereu alaturi de mine.

  118. #118 by Ovidiu Ioana on 6 aprilie 2015 - 5:52 pm

    „HAI SA FACEM O MANASTIRE VA INVIT SA FIM PARTASI LA”LUCRAREA” PARINTELUI ARSENIE ”MUNCESTE CA SI CUM N-AI MURI NICIODATA,DAR INGRIJESTE-TE DE SUFLET,CA SI CUM AI MURI MAINE” Veniti sa ridicam impreuna lacas sfant unde calugarii care vor intra vor face un juramant de credinta si nu vor mai iesi de acolo niciodata,” manastire cu randuiala athonita din Gradina Maicii Domnului”avand aprobare din Inalta Binecuvantare a Preasfintitului Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului , si cu randuiala de la Bunul Dumnezeu spre cinstirea: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI,SFINTILOR TREI IERARHI,SFANTULUI SERAFIM DE SAROV SI A IEROMONAHULUI ARSENIE BOCA. Locatia se afla la numai 60 km de bucuresti pe DE70 spre Alexandria ,in padurea Draganesti Vlasca. Contributia poate fi financiara sau materiala.In afara acestora,orice sprijin din partea Dumneavoastra ne este de mare ajutor. Donatiile pot fii depuse in contul deschis la BRD-Agentia Almasul: Cod IBAN:RO64BRDE441SV86442824410(RON)LEI ROMANIA sau contra CHITANTA de la persoanele de contact. Numele fiecarui donator va fii trecut in pisania manastirii Sfanta Treime ,Maica Domnului si toti sfintii sa reverse asupra Dumneavoastra belsug de dar si har,,mantuire”. _Persoana de contact Preot Marius-Mihail Postelnicescu Telefon:0763848682 E-mail:postelnicescu@yahoo.com _Persoana de contact Presedinte Veronica Neagu Telefon:0766498330 E-mail:veronicaneagu50@gmail.com”

  119. #119 by Ovidiu Ioana on 8 aprilie 2015 - 7:44 pm

    HAI SA FACEM O MANASTIRE VA INVIT SA FIM PARTASI LA”LUCRAREA” PARINTELUI ARSENIE ”MUNCESTE CA SI CUM N-AI MURI NICIODATA,DAR INGRIJESTE-TE DE SUFLET,CA SI CUM AI MURI MAINE” Veniti sa ridicam impreuna lacas sfant unde calugarii care vor intra vor face un juramant de credinta si nu vor mai iesi de acolo niciodata,” manastire cu randuiala athonita din Gradina Maicii Domnului”avand aprobare din Inalta Binecuvantare a Preasfintitului Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului , si cu randuiala de la Bunul Dumnezeu spre cinstirea: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI,SFINTILOR TREI IERARHI,SFANTULUI SERAFIM DE SAROV SI A IEROMONAHULUI ARSENIE BOCA. Locatia se afla la numai 60 km de bucuresti pe DE70 spre Alexandria ,in padurea Draganesti Vlasca. Contributia poate fi financiara sau materiala.In afara acestora,orice sprijin din partea Dumneavoastra ne este de mare ajutor. Donatiile pot fii depuse in contul deschis la BRD-Agentia Almasul: Cod IBAN:RO64BRDE441SV86442824410(RON)LEI ROMANIA sau contra CHITANTA de la persoanele de contact. Numele fiecarui donator va fii trecut in pisania manastirii Sfanta Treime ,Maica Domnului si toti sfintii sa reverse asupra Dumneavoastra belsug de dar si har,,mantuire”. _Persoana de contact Preot Marius-Mihail Postelnicescu Telefon:0763848682 E-mail:postelnicescu@yahoo.com _Persoana de contact Presedinte Veronica Neagu Telefon:0766498330 E-mail:veronicaneagu50@gmail.com

  120. #120 by Iuliana on 26 aprilie 2015 - 1:00 am

    Nu am fost niciodata doar am auzut de Parintele Arsenie Boca drupa ce am citit toate minunile care el le-a facut imi doresc sa ajung si eu acolo si cu prima ocazie care am sa o am voi merge.Sper sa imi simta durerea si sa ma poata ajuta de la suferinta care sunt Doamne Ajusta.Sper sa merg cat de curand

  121. #121 by Iuliana on 26 aprilie 2015 - 1:05 am

    Parinte Arsenie Boca

  122. #122 by Marya.fly on 14 mai 2015 - 9:50 pm

    In inregistrarea pe net. Mietare dor de tine parinte Arsenie Boca la min. 5 – 7 pr. Petru Vamvulescu , ucenicul lui Boca spune ca a fost dezhumat de 3 ori . Ultima oara in 2008 cand au scos apa din mormant cu galetile si au bauto, ca ioghinii urina. Boca era un vrajitor ce se ocupa cu hipnoza, ghicea pe poze, se teleporta, a pictat erezii, era razvratit de aceia a fost alungat la un moment dat de pr. Staniloaie, a refuzat sa stearga ereziile de la Draganescu cand a fost mustrat de un arhiereu ptr. ca era inselat de vedeniile lui dracesti. Intrebati la Prislop de ce refuza difuzarea pozelor de la deshumarea din 2008 ?Ascultati pe net – Despre inselarile parintelui Arsenie Boca si Alte marturii despre parintele Arsenie Boca, predica completa, 2015.

  123. #123 by anca on 17 mai 2015 - 4:40 pm

    ‘De altfel Domnul a grăit,
    Că pomul rău,rod rău va da
    Iar pomul bun dă însutit
    Rodul cel bun, nu roada rea!’

  124. #124 by alex on 27 mai 2015 - 3:57 pm

    Voi multumiti unui om in loc de lui Dumnezeu,inaltati pe un preot in loc sa dati slava lui Dumnezeu daca cu adevarat Dumnezeu lar fi purtat . Oameni cu ochii care nu vad si urechi care nu aud si inima care nu intelege , POCAITIVA CACI IMPARATIE CERURILOR ESTE ATAT DE APROAPE si va fi vai de voi !! Doamne ajuta !!

  125. #125 by ioana ovidiu on 13 august 2015 - 6:34 pm

    Numele Ioana Ovidiu , si am postat la dvs pe site anuntul urmator ..Ca urmare a amanarii acestui proiect si a deranjului creat persoanelor de contact va rog respectos sa indepartati de pe siteul dvs anuntul meu cu nr #122,#123.MULTUMESC ANTICIPAT _–HAI SA FACEM O MANASTIRE VA INVIT SA FIM PARTASI LA”LUCRAREA” PARINTELUI ARSENIE ”MUNCESTE CA SI CUM N-AI MURI NICIODATA,DAR INGRIJESTE-TE DE SUFLET,CA SI CUM AI MURI MAINE” . Veniti sa ridicam impreuna lacas sfant unde calugarii care vor intra vor face un juramant de credinta si nu vor mai iesi de acolo niciodata,” manastire cu randuiala athonita din Gradina Maicii Domnului”avand aprobare din Inalta Binecuvantare a Preasfintitului Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului , si cu randuiala de la Bunul Dumnezeu spre cinstirea: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI,SFINTILOR TREI IERARHI,SFANTULUI SERAFIM DE SAROV SI A IEROMONAHULUI ARSENIE BOCA. Locatia se afla la numai 60 km de bucuresti pe DE70 spre Alexandria ,in padurea Draganesti Vlasca. Contributia poate fi financiara sau materiala.In afara acestora,orice sprijin din partea Dumneavoastra ne este de mare ajutor. Donatiile pot fii depuse in contul deschis la BRD-Agentia Almasul: Cod IBAN:RO64BRDE441SV86442824410(RON)LEI ROMANIA sau contra CHITANTA de la persoanele de contact. Numele fiecarui donator va fii trecut in pisania manastirii. Sfanta Treime ,Maica Domnului si toti sfintii sa reverse asupra Dumneavoastra belsug de dar si har,,mantuire”.

  126. #126 by Daniela on 7 septembrie 2015 - 4:28 pm

    Bună ziua
    Vreau sa ajung la mormantul lui Arsenie Boca
    O antrenare. Poți sa mergi an fiecare zi,ori când?

  127. #127 by anna on 7 septembrie 2015 - 7:41 pm

    Se poate merge în fiecare zi.doamne ajuta

  128. #128 by simona on 4 octombrie 2015 - 12:36 am

    Buna ziua,as vrea sa ajung la mormantul Parintelui Arsenie Boca dar nu sttiu cum.snt din Ploiesi si vreau sa ma duc cu trenul pt ca nu am alta posibilitate.va multumesc anticipat.

  129. #129 by mihaelmarius on 4 octombrie 2015 - 1:19 pm

  130. #130 by Ani on 30 octombrie 2015 - 8:04 am

    Am fost anul trecut in luna aprilie am vz un caz la maruta si de atunci nu am avut linsiste imediat dupa ce am vz cazu simteam ca tre sa ajung la Prislop aveam o stare ca la un copil care plange cand vrea ceva iam trimis mess sotului ca in wikend era liber dupa nu stiu cate luni de munca si mia zis sa aleg o lokatie trebuia sa mergem in delta dup ce am vz cazul la maruta mi am dorit sa ajung la prislop am plecat seara la ora 22 si am ajuns la 7 dumineata cu fetitele dupa noi treb sa gasim gazda neam intors vreo 30 km inapoi ca in hateg era ful si am gasit ne am odihnit pana pe la 11;30 si am plecat spre prislop am mers pe jos mult nam simtit am stat la coada 3 ore tot asa nu le am simtit dar aveam o stare de plans o liniste in suf am ajuns la mormant doamne a fost ceva nu stiu parca mia pus dnz mana pe cap si malinistit aveam mt apasari da am auns acolo si am crezut ca sunt in bratele lui dumnezeu am simtit o liniste o armonie ma simteam alt om si acum simt chemarea iara am f cu un an in urma si vreau sa merg iar pt ai multumi pt dorinta indeplinita doar sai multumesc atat si azi merg iara azi 30 octombrie 2015 credetima simt ca plutesc doar ca stiu ca ajung iara d

  131. #131 by Nutu Veronica on 31 decembrie 2015 - 10:16 am

    In ianuarie merge cineva din Bucuresti la Parintele Arsenie Boca? As vrea sa ajung si eu…

  132. #132 by Florin on 10 martie 2016 - 4:28 pm

    Este ceva superb, am fost si eu impreuna cu sotia ieri (09.03.2016), drumul pana acolo este destul de bun, este indicat sa mergeti cel mai bine cu auto, cu trenul este mai complicat dar se merita si asa. Incercati si mergeti acolo si o sa simtiti o adevarata descarcare sufleteasca imediat ce intri pe portile manastirii, orcium este un sentiment de nedescris, cine a fost stie ceea ce inseamna, cine nu a fost…macar sa incerce sa ajunga. Dumnezeu sa va ajute pe toti cei care doriti sa ajungeti acolo si sa va indeplineasca dorinta. Sanatate maxima va doresc si credinta in cel de sus, restul vine de la sine.

  133. #133 by ellynacat on 9 septembrie 2016 - 1:52 pm

    Caldura, atingere calda pe umarul stang. Nu este nevoie sa ajungi si sa deranjezi crucea. Atingerea calda trece peste tine de 2 ori la coada aia.. te simti bland si bun. Bine ar fi sa ramanem asa dupa! Si totul e bun acolo..

  134. #134 by Florentina Claudia on 1 decembrie 2016 - 1:59 am

    As vrea foarte mult sa ajung la Sfintul drag dar sunt foarte bolnava si locuiesc in italia.Va rog rugativa si pentru mine.Am un copil mic de 2 ani ce are nevoie de mine.Va multumesc.Claudia.

  135. #135 by lilain on 2 septembrie 2018 - 4:44 am

    you have nothing to worry about greatmutaba@gmail.com he is a love spell caster he can help you bring back your ex lover

  136. #136 by lilain on 4 septembrie 2018 - 10:28 am

    Max toată lumea sunt aici să vă spun despre acest rolă vraja de dragoste numit greatmutaba@gmail.com a ajutat-mi arunca o vraja de dragoste, care a readus iubitul meu care ma lasat pentru luni pentru o altă doamnă, sunt atât de atât de fericit

  1. La mormantul lui ARSENIE BOCA. Parintele a lasat cu limba de moarte ca nimeni sa nu se atinga de osemintele lui “pana la a doua venire a lui Hristos” « Herman Vlad
  2. Reconditaionari2
  3. FOTO UNICE de la înmormantarea Părintelui Arsenie Boca. 7000 de români cer în scris Patriarhiei Române canonizarea Sfântului Ardealului. Cercetătorul Florin Duţu a întocmit o posibilă Anexă pentru viitorul dosar de canonizare. DOCUMENTE | Victo
  4. FOTO UNICE de la înmormantarea Părintelui Arsenie Boca. 7000 de români cer în scris Patriarhiei Române canonizarea Sfântului Ardealului. Cercetătorul Florin Duţu a întocmit o posibilă Anexă pentru viitorul dosar de canonizare. DOCUMENTE | Victo
  5. FOTO UNICE de la înmormântarea Părintelui Arsenie Boca. 7000 de români cer în scris Patriarhiei Române canonizarea Sfântului Ardealului | ExpresMagazin
  6. darcey
  7. ranee
  8. amazing essays

Lasă un comentariu