Pierduti in incalceala mallului

Daca inchid un ochi vad mii de umbre. Daca ii inchid pe amandoi, umbrele se lumineaza si devin revarsare haotica, pestrita, ce pulseaza, vibreaza, zumzaie. Zbarnaitul neintrupt al umbrelor s-a ratacit in hipocamp si habar n-are pe unde se iese…

Vad curgerea perpetuua a scarilor rulante care aduna cu harnicie si descarca neintrerupt un potop de siluete miscatoare. Culoarele se ingusteaza subit sub asediul anonimilor care curg continuu, pe toate laturile spatiului vital, obscen inundat de mirosuri, gesturi, voci, treceri necunoscute. Un oras intreg varsat intr-o catacomba uriasa, intr-un grandios tempu al penitentelor cotidiene, unde nelinistile interioare zbiara sa fie descatusate, sa vibreze alaturi de alte nelinisti.

Fasia de gheata – cu grosime de pojghita pe geam inghetat – a devenit orbita de deplasare a unei aglomerari de corpuri colorate prinse intr-o miscare de revolutie care tulbura sistemul nervos al privitorului. Ameteala. Greata. Nesiguranta pe propriile picioare. Ma uit in sus, total aiurea (vorba poetului: In jos ce e? In sus nimic). Pas, pas, coloana miscatoare te duce, in ritmul ei lipsit de orice urma de voiciune, catre Cinema city.

Aici alta revarsare. Zglobie, stridenta, expansiva, sonora… Dorinta unui copil de tine in mana o punga de popcorn capata valentele unui nonsens in fata cozilor supradimensionate. Incolonati ca la moaste, agheasma sau hram, obtinem ochelarii pentru 3D si inaintam pas cu pas pana la locurile deja ocupate. O serie interminabila de permutari (efectuate de exigentii de serviciu) ne asaza, in sfarsit, pe randul si locurile inscrise pe bilet. Ne pregatim sa iesim din incalceala proprie si sa ne mutam intr-o poveste Disney (incalcita si ea).

Dar incalceala din jur nu s-a descurcat. Siluete materne cu siluete minuscule pe urmele lor forfotesc, degajeaza scaune, ocupa altele, fonesc pungi, fasaie dopuri, galgaie lichide acidulate. Contururile negricioase ale nevropatelor (de serviciu) se intersecteaza in aceasta miscare browniana strapunsa de luminile ce razbat de pe ecran si de un iz concentrat de nachos. Habar n-aveam ca exista asa ceva pe lumea asta si poate as fi ramas nestiutoare daca una din siluetele bajbaitoare nu si-ar fi descarcat caserola cu un astfel de continut in coafura interlocutoarei cu care isi disputa un loc sau poate o idee, o convingere. Interlocutoarea a varsat si ea potop de cuvinte… Treptat, lucrurile se calmeaza, dupa ce, in sfarsit, pricepem ca am inceput sa ne acomodam unii cu altii si ca incalceala personala nu e, in definitiv, 3D ca incalceala (deosebit de incantatoare, de altfel) de pe ecran.

Potop? Am spus mai sus potop? Am exagerat…pentru ca abia dupa ce iesim de la film, luam contact cu adevaratul potop la AFI Cotroceni. Ne prindem in diverse coloane miscatoare si tot asa din sir de oameni in sir de oameni pana in mocirlele parcarii subterane. Si, bineinteles, inapoi in coloane…in coloanele de masini.

O poveste incalcita (Tangled) e insa o minunatie, exceptional dublata in romana. Umor, candoare, actiune, culoare, muzica, voci bune, foarte bune. Daca incalceala personala permite, povestea merita vazuta la cinema!

Reclame

, , , , , , , , , ,

 1. #1 by Cenusareasa on 20 ianuarie 2011 - 2:15 pm

  Da.. am vrut să merg împreună cu soțul aseară însă am aflat cu stupoare că nu mai erau locuri pentru toată ziua de luni dimineață!… Așa că vom mai aștepta până trece isteria de început. Abia aștept să îl văd!

 2. #2 by Camelia Tabacu on 20 ianuarie 2011 - 8:36 pm

  Cum vine asta? Cenusareasa se duce s-o vada pe Rapunzel? 😉

 3. #3 by alexandracenusa on 21 ianuarie 2011 - 10:45 am

  … și a fost, și s-au înțeles de minune 🙂

 4. #4 by Camelia Tabacu on 21 ianuarie 2011 - 1:32 pm

  Hei! Mai bucur!

 1. Merităm deconectări! « Cenușăreasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: