Tatal Prostilor a fost la Gaudeamus

Gaudeamus, duminica, 21 noiembrie, ziua in care s-a nascut, in urma cu fix 316 ani, Francois Marie Arouet – VOLTAIRE si s-a implinit anul de la disparitia Renei Kanokogi,  „Mama judoului”. Dumnezeu sa-i odihneasca!

 O zi deosebita asadar, in care noi, doi adulti si un copil, am fugit, fugit, fugit, alaturi de alte zeci de persoane necunoscute, in jurul pavilionului expozitional, decolorat de timp si de jeg. Am fugit, nu de placere, nu de graba, ci de frig si pentru ca parcasem in zona intrarii D, dar de patruns nu puteam patrunde decat pe intrarea principala. Men sana in corpore sano. Am fugit palmuiti continuu peste ochi si gura de vantul mai aspru ca un tata vitreg. Am scapat de vant si am pasit cu genunchi tremurati pe mocheta rosie de la intrare. (Bineinteles, fata cu bilete nu avea sa dea rest la 50 lei. Am scotocit dupa marunt prin toate portmoneele familiei. Faza cu maruntul a devenit, oricum, cutuma nationala….ar fi chiar straniu sa incerci sa strici obiceiul locului si sa te ambitionezi sa primesti rest la 50 sau 100 lei.)

Altfel am gasit ce cautam – Monica Lovinescu „Jurnal esential” (Humanitas) si V. Voiculescu „Proza” (Nemira). Tin sa multumesc pe acesta cale librariei Carturesti Verona, care a avut grija de finantele mele si m-a obligat sa economisesc 11 lei.  La ei V.V. era 50 lei, la Gaudeamus 39. Era si Herta Muller pe acolo. Multa Herta Muller. Si la Humanitas, si la Polirom.

Si mai era si Tatal Prostilor, dupa cum aveam sa aflam odata intorsi, cu tolba plina, la masina parcata regulamentar si pe bani – trei lei/ora – pe locul indicat de echipele de paza. Tatal Prostilor venise si el cu masina, un Cielo gri metalizat. Scrupulos cum il stiti, a tras frana de mana si a pozitionat-o, cu precizie matematica, la doar cativa centimetri distanta de a noastra. Amandoua pe un singur loc, ca sa incapa toata lumea, a murmurat, probabil, in sinea lui patrunzatoare grijuliul Tata…. si atat de pierdut in lumea cartilor, ca n-a fost chip sa-l gaseasca o intreaga echipa de vorbitori prin statii care a anuntat continuu – „Conducatorul autoturismului cu numarul B 89 ARS este chemat de urgenta in parcare” – pana li s-au descarcat bateriile. 

A venit apoi seful echipei de paza si a impiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiins, si a impiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiins, si a reusit sa mute cam un metru autovehiculul Tatalui Prostilor. Am iesit, am platit: o ora de stat la targ, una de stat in/pe langa masina.

M-am inveselit putin cand am remarcat ca privirea palie a lui Robert Turcescu scaneaza vultureste parcarea in cautarea unui loc…Parca in realitate nu e grizonat chiar 100% si poate doar mi s-o fi parut ca se uita crucis de la X3-ul pe care-l conducea cu mainile intelectuale cu care mangaie cositele muzicale ale fostei licenee Oana Sarbu.

, , , , , , , , ,

 1. #1 by neuronos on 22 noiembrie 2010 - 9:56 am

  Ai abordat eronat situaţia omului.
  A parcat aşa, că, adică , ştie el că nu stă multă vreme acolo, a văzut că traficul ducea acolo şi cine ştie dacă e coadă poate se dă ceva…de fapt se lua, autografe de la ‘versificatori’.
  Pentru a fi recunoscută rapid paternitatea…lasă Tată un nr de TELEFON mobil pe parbriz, la interior neapărat.
  Nu am făcut poză dar mai unu la fel…

 2. #2 by Camelia Tabacu on 22 noiembrie 2010 - 11:16 am

  Neuro, sa stii ca nu mi-a fost usor sa accept ca a lasat-o asa din nesimtire/prostie. Intai am crezut ca are un numar ceva pe bord – nu, apoi m-am gandit ca l-o fi lovit brusc vreo nevoie si s-o intoarce sa ne deblocheze – ntz! Pur si simplu omul „parcase” si s-a dus linistit la treburile lui. Ne-am holbat, am tras de usi in ideea ca o fi vreuna deschisa sa
  putem lasa frana jos, s-o impingem. Au anuntat „baietii” prin statii, pe mobile, cand s-au descarcat statiile, dar omul nostru din parcare n-a aparut…A venit sefu’, a impins-o si s-a rezolvat….

 3. #3 by nic voiculescu on 23 septembrie 2016 - 12:15 pm

  Hello Dear, are you in fact visiting this web site on a regular basis, if
  so afterward you will absolutely take good experience.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: