Vin rusii!

În perioada 22-28 octombrie 2010 se va desfăşura, la Cinema Studio şi la Cinemateca Eforie din Bucureşti, Festivalul Filmului Rus. Aflat la prima ediţie, evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Arhiva Naţională de Film, Uniunea Cineaştilor şi Studiourile MOSFILM. Vor fi proiectate 21 de lungmetraje, de la Zboară cocorii, premiat cu Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes în 1958, până la producţii lansate în acest an. Festivalul include şi o proiecţie de filme de animaţie realizate în perioada 1930 – 1970.

Alături de opere faimoase ale unor regizori consacraţi, precum Andrei Tarkovski, Andrei Koncealovski, Nikita Mihalkov, Serghei Bondarciuk, Vasili Şukşin, Pavel Lunghin, evenimentul programează filme semnate de nume reprezentative pentru noile generaţii de cineaşti din Rusia, distinse la festivaluri internaţionale importante: Ivan Vîrîpaev, Nikolay Dreyden, Valeriya Gay Germanika, Alexei Popogrebski.

Sursa: http://www.radiocultura.ro/

Reclame

, ,

  1. #1 by geomarz on 21 octombrie 2010 - 9:12 pm

    Din „Zboara cocorii” imi amintesc fragmente. Si, mai ales sfirsitul. Cu asteptarea inutila de dupa tradare.
    „Catina Rosie” 73,74 (ca nu s-au hotarit) trebuie sa fie „Calina Rosie”(„Calina Krasnaia”), un film ciudat si cu sfirsit de un optimism bine venit.
    „Stepa”, de asemenea are loc in amintirile mele ca si „Calauza” (singurul film de dinainte de 89 pe care nu l-as revedea).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: