Cartea Amintirilor. O Biblie din zilele Majestatii Sale Carol I

E batrana, batrana. Vine din vremea lui Carol I. A strabatut un veac si poarta in ea mirosuri mucede din vremuri diferite, cand mai zgrunturoase, cand mai netede. A trecut prin doua razboaie, s-a urcat pe deal cu oamenii din sat cand s-a revarsat Ialomita, in anii ’70, a venit la Bucuresti sa ajute la studiul Teologiei, a plecat de la Bucuresti, s-a intors la Bucuresti. A fost uitata si redescoperita. Citita si abandonata. 

Această prezentare necesită JavaScript.

Aspra, usor rigida, prea voluminoasa pentru o lectura tihnita, prea veche ca sensul sa-i fie descalcit cu usurinta, cam prea brutal frunzarita candva, astfel ca, astazi, orice atingere produce emotia unei desprinderi de fila. Cu timpul, am renuntat s-o mai deschidem, sa ii mai zgandarim tristetile.

In felul ei este o opera de arta. O opera de arta neterminata, pe care timpul isi picteaza inca trecerea. Are o frumusete vetusta, in nuantele decolorate ale nostalgiei. Duce cu ea doruri si aromele odaitei dominate de amintirea unui tanar plecat prea devreme.

A fost Biblia lui, manualul lui, impregnat de el, de vise, emotii si melancolii, de intrebari fara raspuns. E firul prin care trecutul ramane vesnic agatat de prezent. Ulescu Stelian, cls I, STB, fratele mamei pe care, desi nu l-am cunoscut, il stiu atat de bine…

Reclame

, , ,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: