Elevii Scolii de Muzica nr 3 au ajuns muzicanti stradali

Alexandra este eleva a Scolii de Muzica si Arte nr 3, din Bucuresti. Invata sa cante la pian. In luna iunie munca ei a dat primele roade: un premiu pe Bucuresti si unul pe tara. Ne-am bucurat foarte tare. Acum nu ne mai bucuram. De aproape doua saptamani a inceput scoala. Mai exact alte scoli au inceput pentru ca la scoala Alexandrei, in cinci ani de zile, cu toate milioanele Bancii Europene de Investitii, abia in aceasta vara s-a refacut acoperisul. Restul e ruina!  VEZI AICI! Vreau sa aveti in vedere si faptul ca nu este o scoala de periferie, ascunsa de ochii trecatorilor, este situata pe una din cele mai circulate artere din Bucuresti – Stirbei Voda. Situatia deplorabila in care a ajuns o cladire istorica, inaugurata la 1881, se vede cat de poate de clar din strada, fie ca treci cu autoturismul personal, cu autobuzul sau pe jos.

Colac peste pupaza, drama asta a copilasilor si profesorilor lor (absolventi de Conservator, oamenii de calitate, modesti, cu bun simt, dascali in adevaratul sens al cuvantului cum rar mai gasesti in invatamantul romanesc si stiu ce spun pentru ca Alexandra merge si la scoala „normala” nr 146 de pe Soseaua Panduri) s-a amplificat dupa ce conducerea gradinitei cu program scurt nr 248, de pe strada Ostasilor, care ii gazduia temporar, le-a scos hodoronc-tronc pianele pe hol si le-a interzis sa-si mai desfasoare orele acolo. Nimeni nu stie de ce.

Ce facem acum? Deocamdata asteptam….Ce? Sa se imbuneze doamna Emilia Lupu, directoarea de la gradinita de pe strada Ostasilor, si sa nu ne mai tina copilasii la usa. Ca asa se face muzica, performanta, SCOALA adevarata in tara asta: cu milogeala, cu saru’ mana, cu bogdaproste…

 

Reclame

, , ,

 1. #1 by neuronos on 22 septembrie 2010 - 7:22 am

  De ce sunt scoase pianele in hol ? Pen’ca directoarea de acolo asculta manele si nu doi bani „fara numar” pe Sopin sau Ceaicovschi ala al vostru!

  Ce muzica, ce arta e aia, daca nu are lant da aur la gat, tatuaje si nu danseaza din buric cand moare dusmanii ? D’aia nici nu este fonduri de la ministru !

 2. #2 by Camelia Tabacu on 22 septembrie 2010 - 7:56 am

  Cam greu sa torturezi pe cineva de la gradinita respectiva, cel mult pe paznicul de la intrare, pentru ca orele de muzica au loc dupa ora 14.00, cand nu mai e nici picior de copil, nici de educatoare, directoare sau femeie de serviciu. Problema e ca durata lucrarilor de la Scoala de Muzica e deja de Cartea Recordurilor – 5 ANI (si abia au terminat acoperisul!!!). Pai in cinci ani de zile construiesti un oras….Daca Primaria Bucuresti se va misca in acelasi ritm, scoala va fi inaugurata probabil abia de copiii fetitei mele….

 3. #3 by ioanalupascu on 22 septembrie 2010 - 9:36 am

  Alexandra chiar daca este talentata este putin probabil sa poata face muzica clasica in viata sa pentru ca nu cred ca va mai exista muzica clasica cand ea va fi mare. Ce se intampla la gradinita, se intampla si mai departe cu institutiile de cultura. Sunt filarmonici care sunt in constructie de mai bine de 5 ani, care nu au sali unde sa concerteze, care nu au pian de scena . Acum s-au taiat bugetele si putini colaboratori pot fi invitati. Este curentul de distrugerii a culturii si artei pentru a indobitoci si mai mare larga masa a populatiei si astfel sa fie mai usor de condus .
  totusi…succes la studiu, muzica este frumoasa!

 4. #4 by Camelia Tabacu on 22 septembrie 2010 - 10:03 am

  Alexandra este in clasa a II-a la Scoala de Muzica si Arte nr 3. Gradinita ii gazduieste temporar pentru ca scoala este in reparatii…Cand va fi mare, va face ce va dori ea, nu neaparat muzica. Sunt de acord ca exista un curent al distrugerii, al indobitocirii, exact in scopul de care spui. Acesti conducatori, aceste partide, acesti tradatori de tara si neam vor trece, dar muzica clasica nu va trece!

 5. #5 by Anonim on 15 septembrie 2011 - 4:33 pm

  nu-mi trebuie palat sa pot lua bacalaureatul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: