Din gandurile altora

Emotionant interviul din Gandul cu Marin Moraru. Asa vede maestrul Romania dupa patru decenii de scena: „Şi-a pierdut din sensibilitate. România nu mai e ce-a fost. Cunoştinţele noastre erau îngrădite datorită relaţiei politice în care trăiam. Şi atunci viaţa noastră se desfăşura în interiorul gardului. Odată deschisă poarta şi dărâmat gardul am năvălit într-o lume liberă şi n-am ştiut ce să facem cu libertatea noastră. Au apărut vulgarităţi – crezând că asta este normalul, au apărut alpinişti politici, au apărut hoţi, finanţişti de groază.”

Lelia Munteanu, savuroasa ca intotdeauna: „Pentru prima oară în atâţia ani mi-a fost milă de el: mititel (când se lupta cu sinistraţii la Podul Luat era uriaş), portocaliu, strivit între Viktor şi Laszlo. Cei doi vorbeau de pe caii lor. El asculta de pe muşuroiul lui.
Te-ai fi aşteptat să-i strige lui Laszlo: „Încetaţi să mai minţiţi! Nu vă mai ascult, pentru că minţiţi!”. Cu vorbele astea o luase la goană pe o femeie cu apa la gură din Săuceşti. Acum însă era pe uscat, pe o căldură care te bătea în cap de nu-ţi mai găseai indicatoarele (Tusvanyos? pe unde vine asta?). România părea o şeferie, care-şi trimisese şeful de trib, c-o năframă-n vârf de băţ, să ureze bun venit Omului Alb”.

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: