Ezoteristul care ma tulbura

Inele (multe), cercel, bratari (nenumarate), plus un aer degajat, plus siguranta cititorului de wikipedia consolidata prin apartenenta la diverse asociatii, comitete, organizatii si societati secrete, oculte,  paranormale, parapsihologice, etc. Intr-un decor de inspiratie twin-peaksiana,dar mov inca de dinainte ca Mircea Geoana sa fie ars cu Flacara Violet, Oreste (Scarlat Teodorescu) ne racaie la chakre vinerea, dupa 22.oo, pe B1.

Dincolo de aceste aprecieri cu o usoara tenta ironica (la care am apelat din neputinta a de pricepe – inca – amalgamul de elemente crestine, precrestine, islamice, budiste, samanice dezvoltat in cadrul emisiunilor),  Oreste pare sa fi depasit etapa unui Ezoterica Venturiano oarecare din 2008. Pare astazi mai onest, mai echilibrat, mai impacat cu sine insusi intr-o masura mai mare decat fostii sai colegi Mircea Badea si Teo Trandafir (alaturi de care presta o scalambaiala patetica pe la matinalele neolitice ale Antenei 1).

Chiar daca nu descalcesc intotdeauna expozeurile ezoterice ale lui Oreste si invitatilor sai, am inceput sa cred ca, intr-o proportie decenta, realizatorul tv  isi vede de treaba, se ia in serios, castiga teren cu pasi mici, dar siguri pe directia in care se deplaseaza. Iar telespectatorii au inceput si ei, cumva, sa simta asta.

 Am intrebat recent un adolescent – un tanar cu inteligenta peste medie – ce emisiuni  tv  urmareste. Ma asteptam sa numeasca vreuna de pe Discovery, Animal Planet, National Geographic… Ntz!  “Codul lui Oreste”.  Si apoi, in contexte complet diferite, am auzit alte si alte comentarii pozitive pe marginea Codului.

Chiar daca vorbeste uneori mai mult decat invitatii, are un zambet usor fortat si pare ca doreste ca lumea sa stie ca el stie, poseda, cunoaste, Oreste este pe cale sa devina ceea ce, sincer,  nu mi-as fi imaginat:  un tip simpatic.

  1. #1 by Iura on 5 noiembrie 2010 - 10:19 pm

    fara comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: