O carte care demonstreaza ca pentru scriitori criza a trecut

In urma cu doua zile am intrat pentru a doua oara in viata in sediul Uniunii Scriitorilor (Casa Monteoru) de pe Calea Victoriei. Splendida locatie, excelenta pozitie, dar imbacsita si prost intretinuta….inteleg ca oricum in curand scriitorii vor fi nevoiti sa-si gaseasca un alt sediu pentru ca imobilul a fost retrocedat mostenitorilor.

Am savurat insa cu tot sufletul evenimentul pentru care m-am amestecat printre membrii de vaza ai Uniunii – lansarea volumului „Gde Buharest” al scriitorului Constantin Stan, presedintele sectiei de proza a Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, fostul meu profesor de la FJSC.

Convingator, sincer si la obiect au vorbit invitatii domnului profesor – criticul Dan Cristea si poetul Corneliu Ostahie. Romanul (primul volum al unei trilogii) e uluitor, proza de calitate superioara, pentru cititori sofisticati, dar si pentru publicul neavizat, sustin cei care au avut ocazia sa-l lectureze inainte de lansarea oficiala. Autorul a avut o invitata speciala 🙂 – Alexandra care a interpretat, emotionata si usor timorata, trei piese la pianul (cu un picior scrantit) din Sala Oglinzilor.

M-am bucurat s-o revad pe doamna Iolanda Malamen, autoarea exceptionalelor pagini de dialoguri de la ZIUA (pe care insa le puteti citi in editia print a ziuaveche.ro).  Era, ca de obicei, insotita de fiica sa, blanda si delicata Maria.

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: