Afara ploua….in Romania, AD 2010

Dar oare ne aflam cu adevarat in 2010?

De la o vreme traiesc o acuta senzatie ca timpul nu mai trece inainte ci a luat-o turbat inapoi, aruncandu-ne, printr-o gaura de vierme (sau cu s-o fi numind fenomenul), din nou la inceputul anilor ’90. Traim aceleasi vremuri de teroare, de saracie, dezinformare, de lipsa dureroasa de perspective! In ce ma priveste, singura diferenta ar fi ca nu mai am 18-19 ani, ci aproape 35 si un copil agatat de poale….Nu mai sunt eleva sau studenta sau proaspat angajata la ZIUA, ci somera iar domeniul (presa)  in care am activat aproape 14 ani se duce dracului!

E drept, Actuala Putere nu mai beneficiaza de ajutorul minerilor pentru a restabili ordinea, pentru a inchide guri care plescaie adevaruri incomode. Dar slava Domnului, ca exista procurori, judecatori, realizatori tv (Radu Moraru, de exemplu, care a cerut anchetarea intregii prese) si alte instrumente de teroare si tortura! Si informatii care, parsiv strecurate, produc dezbinare, desolidarizare, ura de clasa. 

Cum sa mai fi solidar cu Dan Diaconescu,sa te revolti ca a fost arestat (pentru 29 de zile) cand afli – tu, cetatean obisnuit, care abia mai prididesti sa platesti ratele lunare, intretinere, lumina, etc  – ca baiatul de la „O” tv are vila, si Rolls, si elicoptere, avioane (in cap si pe pista), bloc in Baneasa, casa la Sinaia, terenuri, iaht de doua milioane de euro. Cand o fi reusit sa le faca pe toate ca doar noaptea era „In Direct” iar ziua dormea???

Pe de alta parte – lipsa de solidaritate vine si dintr-o alta teama, pe deplin justificata: Oare nu cumva gratie circului arestarii lui DD (vajnic partener de campanie al lui Traian Basescu) se impusca doi iepuri in acelasi timp? Deturnarea atentiei populatiei de la jaful national care a luat proportii apocaliptice, dar si  ridicarea audientelor OTV (in picaj de cand Diaconescu s-a mutat cu catel si purcel – dar fara Elodia care s-a rispit in neantul din care a aparut –  din garsoniera in mii de metri patrati cumparati de la un alt arestat celebru, Marius Locic).

Nu, nu eu nu mai traiesc in 2010, chiar daca am pasaport biometric cu care pot calatori liber prin UE! Si telefon mobil, si internet, si interfon, si Carrefour (market) langa casa (pe soseaua Panduri, inaugurat ieri, 22 iunie)!

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: