Exorcizari, vindecari si energizari la salonul de cosmetica

Am fost recent la M+P (pentru necunoscatori, manichiura si pedichiura) la un salon din Cotroceni, aflat pe o strada cu nume de savant – Frederic Joliot Curie (fizician francez casatorit cu Irene, fiica renumitilor Marie Skłodowska-Curie si Pierre Curie). Ca la orice salon care se respecta, unde clientela este veche si fidela, se discuta de toate, se impartasesc impresii de calatorie, de viata, casnicie, se fac confidente, marturisiri, uneori mai ceva ca intr-o familie….

In curtea racoroasa, umbrita de un mar, un castan si cativa corcodusi, poate doar un picut mai tineri decat vila interbelica la parterul careia se afla salonul, conversatia merge ca unsa. Intru adesea si eu in vorba cu lumea care discuta despre regimuri de slabire, mici interventii chirurgicale reparatorii, evenimente mondene, dar si despre vindecari miraculoase – cu puterea mintii si credintei, carti fabuloase despre legea atractiei universale care le-au schimbat viata cititorilor, teorii ale conspiratiei care s-au pus deja in miscare fara ca noi sa avem macar habar, etc.

Ultima dintre povestile tesute in elegantele si comodele fotolii de gradina este insa de departe cea mai interesanta….pare-se ca una dintre cliente – tanara cu credinta si frica lui Dumnezeu – este posesoarea unor puteri cu totul iesite din comun. A aflat de existenta lor gratie unui pelerinaj la Sihastria (nu am putut afla daca era vorba de Sihastria din jud. Neamt, unde au vietuit unii dintre cei mai mari duhovnici ai ortodoxiei noastre – Parintele Ilie Cleopa, Parintele Paisie Olaru, Ioanichie Balan sau despre Sihastria Putnei, din jud. Suceava). Cu ajutorul “rugaciunii inimii” a reusit sa rezolve cazul unei indracite, caz pe care calugarii se pregateau sa-l claseze. “Puterea credintei” tinerei i-a impresionat pe martorii oculari ai exorcizarii (unii dintre ei calugari cu vasta experienta in scoaterea demonilor din oameni). Am ramas cu gara cascata si, in prostia, in necredinta mea, am dat glas unui gand netrebnic ce m-a strafulgerat ca o cadere in ispita: “Dar oare e posibil asa ceva? Sa fi reusit ce n-au reusit preotii cu moliftele Sfantului Vasile cel Mare? (recunosc: aici am vrut sa ma dau cunoscatoare) Poate doar i s-a parut….” Mi s-a raspuns scurt: “Exclus! Cu credinta se poate orice!”
Ce as fi putut adauga in fata unor argumente atat de zdrobitoare???

Reclame
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: